OBAVIJEST !

09.09.2009

VAŽNA OBAVIJEST

 

NSPPBH je kao član NHS-a, odlučio da će podržati stavove svoje središnjice te se neće odazvati prosvjedima koje organiziraju druge središnjice, osim ako nisu dogovorena i usuglašena zajednička pravila organiziranja prosvjeda i zahtjevi prema vladi RH, a za dobrobit svih radnika i građana ove zemlje.

Pomorci na putničkim brodovima i trajektima Hrvatske uvijek su bili i biti će na branicima obrane zemlje od svih nedaća i zala, pa tako i od gospodarske krize koja nas u ovom trenutku pogađa.

Međutim, zahtijevamo od svih subjekata, a najviše od vladajuće strukture da jednako „podmetnu leđa“ i daju svoj doprinos za izlazak iz krize, jer ona pogađa sve a najviše one koji već nemaju dovoljno sredstava za normalan život. Zato, tražimo da sve odluke i Zakoni koji se donose budu u duhu socijalne zaštite onih najugroženijih, ali da se pri tome vodi računa o onima kojima su dosadašnja primanja bila dovoljna tek za preživljavanje, kako se društvo ne bi dodatno osiromašivalo nekakvim novim nametima i porezima kojima svrha nije daljnji razvoj i zapošljavanje te očuvanje radnih mjesta kao preduvjeta za izlazak iz krize, već samo zadovoljenje nečijih osobnih interesa i velikih „apetita“.

Dalje, ne pristajemo da mi „mali“ budemo žrtve nečijih propusta i pronevjera, već tražimo jednaku odgovornost i ravnopravnost pred Zakonima ove države, za sve građane Hrvatske, pa tako i za pojedine članove Uprava i Nadzornih odbora, te da vrate sredstva koja su nezakonito prisvojili u svojoj kratkoj ali „plodonosnoj“ karijeri, a ne da budu samo moralno odgovorni i da im se oprosti po „Božjoj volji“.

Kada se budu organizirali prosvjedi pod uvjetima kako smo naveli, spremni smo i mi izaći na ulice svjesni posljedica koje takav način komuniciranja povlači za sobom, ali isto tako solidarni sa svim građanima ove zemlje koji se osjećaju u ovom trenutku prevarenim i obmanutim stalnim lažnim obećanjima o boljitku i prosperitetu Hrvatske, a kojega nitko ne vidi ni blizu u neko skorije vrijeme, osim možda nekih političara.

Naša poruka svim političarima je da se ostave demagogije i prihvate rada za dobrobit ovog naroda, jer zaslužujemo kao i svi radnici koji teškom mukom zarađuju svoj kruh svagdašnji, da se vladajući prema nama odnose s respektom i poštovanjem, kako im se bahatost ne bi obila o glavu.

 

GLAVNI ODBOR

N S P P B H

Last modified: 08.11.2019