POZIV POMORCIMA

15.09.2009

VAŽNA OBAVIJEST ZA POMORCE JADROLINIJE!

NSPPBH koji najvećim dijelom djeluje u Jadroliniji, ovim putem želi izraziti svoje žaljenje zbog najnovijih događanja u Društvu Jadrolinija da se određenom broju pomoraca koji imaju Ugovore o radu na određeno vrijeme uskrati produžavanje istih jednostranim činom zahvale za dosadašnji rad, te da se jednom drugom broju pomoraca dostavljaju novi Ugovori koji su znatno kraći od onih koje su imali prije zadnjeg prekida radnog odnosa. Ovakvom načinu odlučivanja, bez obzira na razloge zbog kojih je do toga došlo, NSPPBH se oštro suprotstavlja jer ono nije u duhu dogovaranja sa sindikatima kao socijalnim partnerima kako to stoji u Sporazumu o minimalnim socijalnim i radnim standardima pomoraca, niti još uvijek važećeg NKU za pomorce na putničkim brodovima i  trajektima.

Upravi društva Jadrolinija mora biti jasno da ovakvim činom direktno ugrožava egzistenciju velikog broja, uglavnom mladih i radno sposobnih ljudi te njihovih članova obitelji, te indirektno narušava ionako poljuljanu sliku o pomorcima i njihovom zanimanju. Pitamo se da li to ova država doista želi u svojoj budućnosti ako se deklarativno odredila kao pomorska i turistička zemlja.

Molimo sve pomorce kojima se u prethodnom razdoblju nisu produžili Ugovori o radu ili su dobili znatno kraće Ugovore, a u Jadroliniji su više godina, da nam se jave na istaknute kontakt brojeve ili putem e-maila kako bismo mogli upotpuniti našu evidenciju o svim takvim slučajevima. Unaprijed Vam se zahvaljujemo na razumijevanju i podršci koju ste nam iskazivali sve ovo vrijeme.

Kontakt mob. 098 775 156; 098 913 9375

e-mail: pomorci2009@net.hr

IZVRŠNI ODBOR

N S P P B H

Last modified: 08.11.2019