NSPPBH uputio dopis – zamolbu predsjedniku NHS – a Krešimiru Severu

14.09.2010

NEZAVISNI HRVATSKI SINDIKATI
PREDSJEDNIK
( GOSP. KREŠIMIR SEVER )
                         U prilogu Vam dostavljamo slijedeće dopise :
1)     Zahtjev za imenovanje predstavnika NSPPBH u Upravno vijeće Agencije koji smo dana 13.04.2010. uputili resornom ministru Božidaru Kalmeti.
Na ovaj dopis do danas nismo dobili odgovor a prema našim saznanjima, još prije ljeta, u Upravno vijeće Agencije ponovo je imenovan predstavnik Sindikata pomoraca Hrvatske.
Iz našeg dopisa je vidljivo da je zakon omogućio Udruzi brodara da predloži svoga predstavnika pa smo tražili od resornog ministra da se takav postupak omogući i sindikatima pomoraca koji djeluju u Republici Hrvstkoj. Na žalost to nam nije omogućeno, već je  imenovanje izvršeno bez našeg znanja te ovaj čin smatramo diskriminacijom NSPPBH od strane predstavnika MMPI.
2)     Protivljenje odluci o ukidanju linija koji smo dana 26.08.2010. uputili resornom ministru Božidaru Kalmeti te dali na znanje županima, gradonačelnicima i ravnateljima lučkih uprava. Zahtjevi NSPPBH u svezi održavanja linija i očuvanja radnih mjesta u Jadroliniji objavljeni su
 u Slobodnoj Dalmaciji dana 30.08.2010. i 02.09.2010. a potom i u emisiji HRT – “ More “ dana 12.09.2010.
3)     Prijedlog za održavanje sastanka koji smo dana 05.09.2010. uputili predsjedniku Uprave Jadrolinije u kojemu smo između ostalog iznijeli svoje stavove i prijedloge vezano za nastavak održavanja trajektnih linija u vansezonskom periodu, očuvanje radnih mjesta, sklapanje UOR na neodređeno vrijeme za pomorce i djelatnike na kopnu koji u Jadroliniji rade više od 3, 6, 9, 12 i više godina ( uz famozni prekid od dva mjeseca svake tri godine ), izdavanje adekvatnih rješenja za radna mjesta na kojima se obnaša dužnost, izradu programa poticajnih otpremnina za odlazak u prijevremenu mirovinu i pristupanje pregovorima za izradu i / ili izmjenu kolektivnih ugovora. U navedenom dopisu predložili smo žurno, a najkasnije do kraja mjeseca rujna, održavanje sastanka predstavnika Uprave Jadrolinije, Radničkog vijeća i sindikata.  
                         Molimo Vas da proučite naše dopise, te ako smatrate naše zahtjeve opravdanima, da stupite u kontakt sa resornim ministrom te mu ukažete na naše navedene zahtjeve i zamolite ga da nam odgovori na dopise koje smo mu uputili kako bismo mogli odrediti tijek naših budućih akcija vezanih za navedene teme.
                         Ukoliko NSPPBH ne bude zadovoljan sa rezultatima traženog sastanka sa predstavnicima Uprave Jadrolinije, Radničkog vijeća i sindikata, koji bi se prema najavama trebao održati 21.09.2010. ili 23.09.2010. u Splitu, NSPPBH će biti prisiljen zatražiti razgovor sa resornim ministrom a u tom slučaju ćemo i Vas zamoliti da nam budete podrška na tom sastanku.
                            S poštovanjem.
Predsjednik
_______________
( Grgo Dujmović )
Split, 14.09.2010.

Last modified: 04.11.2019