NSPPBH uputio pismo Državnom tajniku za more kap. Mariu Babiću

26.01.2011

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Državni tajnik za more

( kap. Mario Babić )
Prisavlje 14
10 000 Zagreb

Predmet: Sudjelovanje na sastanku u MMPI dana 27. siječnja 2011.

Obavještavamo Vas da smo danas dobili Vaš poziv za sastanak u MMPI za dan 27.01.2011.
Žao nam je ali moramo Vas obavijestiti da nismo u mogućnosti doći na navedeni sastanak zakazan za dan 27.01.2011. u Zagrebu zbog slijedećeg:
  1. Jer smo ovaj poziv primili kasno pa se ne možemo na brzinu organizirati
  2. Jer neki naši čelnici – pomorci imaju radnu obvezu tj. ukrcani su na brodovima Jadrolinije
  3. Jer neki naši čelnici u ovaj dan imaju već, mnogo ranije, utvrđene i organizirane sindikalne aktivnosti ( izborne skupštine u Rijeci i Zadru )
NSPPBH i ovim putem navodi da podržava prijedlog koji je izradilo MMPI nakon održanih konzultacija sa socijalnim partnerima ( Sindikatom pomoraca Hrvatske i Mare Nostrum – Udrugom hrvatskih poslodavaca – brodara u međunarodnoj plovidbi ), vezano za odredbe izmjena i dopuna Pomorskog zakonika u dijelu koji se odnosi na uvođenje staža osiguranja s povećanim trajanjem ( beneficiranog staža ) za pomorce uz napomenu da NSPPBH zahtjeva da se svim pomorcima mora ostaviti sloboda na osobni izbor dali će ići u mirovinu sa 60 godina ili sa 65 godina života.
Još jednom izražavamo žaljenje što ne možemo sudjelovati na navedenom sastanku.
Svim sudionicima sastanka želimo da pronađu zajedničko rješenje koje će biti, na zadovoljstvo pomoraca, prihvaćeno od strane Vlade RH.
Još jednom ovim dopisom želimo napomenuti da u NSPPBH nema profesionalno zaposlenih sindikalista koji su u mogućnosti da se uvijek trenutno odazovu na ovakve iznenadne pozive na sastanak. Svi naši čelnici u sindikatu, pored radne obveze kod brodara, rade kao dobrovoljci i to bez ikakve novčane naknade. Molimo Vas da nam ubuduće pozive pošaljete putem fax – a ( 021 530 006 ) i putem elektronske pošte ( info@nsppbh.hr ) što je mnogo brže i učinkovitije.
S poštovanjem
Predsjednik
___________________
( kap. Grgo Dujmović )
Split, 26.01.2011.

Last modified: 04.11.2019