IZVJEŠĆE SA TREĆEG, NEUSPJEŠNOG, SASTANKA PREGOVARAČKIH ODBORA

07.02.2011

IZVJEŠĆE SA TREĆEG, NEUSPJEŠNOG, SASTANKA PREGOVARAČKIH ODBORA
ZA IZMJENE I DOPUNE NKU
             Dana 04.02.2011. godine u Zadru je održan treći sastanak Pregovaračkih odbora za izmjene i dopune NKU za hrvatske pomorce na putničkim brodovima i trajektima.
             Pozivu za sastanak su se odazvali predstavnici NSPPBH i SPH a sa strane brodara predstavnici “ Miatrade d.o.o. „“ – Zadar i “ Ribarsko prerađivačka zadruga Vrgada “ – Pakoštane.
             Na sastanku nije sudjelovao niti predstavnik udruge Mare Nostrum od stane Društva Jadrolinija gosp. Igor Butorac koji je uputio e – mail da nema namjere dolaziti na sastanke dok mali brodari ne dostave potrebnu, dogovorenu i traženu, dokumentaciju vezano za pregovaranje.
             Kako je dogovoreno, još na prvom sastanku, ni za današnji sastanak predstavnici malih brodara nisu dostavili pisanu punomoć za pregovaranje o izmjenama i dopunama NKU te kao takvi nisu ovlašteni da pregovaraju u ime svih malih brodara.
             Iako na sastanku, s obzirom na najnoviju situaciju, nije bilo mogućnost da se bilo što dogovori predstavnik SPH gosp. Anton Malger je upoznao prisutne predstavnike malih brodara da će, s obzirom na nastalu situaciju, SPH ići u izmjenu Sporazuma o minimalnim radnim i socijalnim standardima pomoraca koji je potpisan dana 03. listopada 2006. godine. Ujedno je napomenuo da ta odluka donosi da će 30 dana od objave ove odluke Sporazum postati nevažeći. Predstavnica “ Miatrade d.o.o. “ – Zadar je na stav SPH izjavila da to nije uredu prema malim brodarima.
             Predstavnik NSPPBH gosp. Branko Miščak je iznio stav NSPPBH, s obzirom na ponašanje pojedinih malih brodara, da se zahtjeva od SPH da raskine Sporazum o minimalnim radnim i socijalnim standardima pomoraca jer je to jedini način da svi mali brodari što prije pristupe pregovorima o izmjenama i dopunama NKU. Nadalje je zahtijevao da se stav NSPPBH upiše u zapisnik.
Predsjednik Povjerenstva pl. područja I – Rijeka
_________________
( Branko Miščak )

Rijeka, 06.02.2011.

Last modified: 04.11.2019