NA IZBORIMA ZA RADNIČKO VIJEĆE U JADROLINIJI LISTA NSPPBH PREMOĆNO POBIJEDILA ” KOKODAKU ” KOALICIJU

08.04.2011

Dana 29.03.2011. i 30.03.2011. u Društvu “ Jadrolinija “ – Rijeka održani su izbori za Radničko vijeće.
NSPPBH je na izbore izišao samostalno sa svojom pomlađenom listom kandidata za članove Radničkog vijeća. NSPPBH je za nositelja svoje liste kandidata za Radničko vijeće Jadrolinije imenovao dipl. iur. Tomislava Urlića ( Tomu kuhara ).
Na izbore je izišlo 939 radnika od 1575 radnika upisanih u popis birača. Važećih glasačkih listića bilo je 920, nevažećih 17 i neiskorištenih 2.
Lista NSPPBH je na izborima dobila 581 glas te će u skladu sa postignutim rezultatom u novom sazivu Radničkog vijeća, od ukupno 11 članova, NSPPBH imati 7 predstavnika a što predstavlja više od natpolovične većine.
Osmog predstavnika u Radničkom vijeću NSPPBH je izgubio za svega nekoliko glasova a važno je napomenuti da je na 11 nevažećih glasačkih listića bilo zaokruženo ime i prezime predstavnika NSPPBH umjesto potrebnog rednog broja.
NSPPBH će u novom sazivu Radničkog vijeća Jadrolinije predstavljati slijedeći članovi:
  • Tomislav Urlić
  • Ivica Martić
  • Ivan Srzentić
  • Nediljko Bulić
  • Robert Tomulić
  • Vedran Čuća
  • Boris Bojić
NSPPBH zahvaljuje svima koji su glasovali za našu listu. Ova uvjerljiva pobjeda je potvrda da je dosadašnji rad NSPPBH prepoznat i da ima većinsku podršku od strane pomoraca i djelatnika na kopnu u Jadroliniji.
Ova uvjerljiva pobjeda za NSPPBH predstavlja veliku obvezu nastavljanja sindikalne borbe za boljitak svih pomoraca i zaposlenika u Jadroliniji te za očuvanje jedinstvene i cjelovite Jadrolinije.
NSPPBH je uvjeren da će Radničko vijeće predvođeno našom pomlađenom ekipom, u svom novom mandatu kao što je i u prethodnom, dostojno i znalački zastupati interese svih pomoraca i zaposlenika na kopnu u Društvu “ Jadrolinija “ – Rijeka.
Svima koji su bili u “ kokodaku “ koaliciji, na čelu sa visokim predstavnicima Uprave Jadrolinije, čestitamo na njihovim postignutim rezultatima i veselimo se nastavku zajedničkog rada.
S obzirom da su pojedini članovi sa liste NSPPBH izrazili svoje mišljenje da se u Jadroliniji nad njima počela vršiti diskriminacija vezano za ukrcaj na brod, od trenutka kada su njihova imena službeno objavljena na listi kandidata za Radničko vijeće, NSPPBH ovim putem ukazuje svima da će pratiti razvoj situacije i ako se ti navodi potvrde da će u tom slučaju NSPPBH promptno reagirati na primjeren način.
GLAVNI ODBOR NSPPBH
Split, 08.04.2011.

Last modified: 04.11.2019