UPRAVA JADROLINIJE SE OČITOVALA NA UPUĆENI UPIT I PRIJEDLOG NSPPBH

03.09.2011

                  Predsjednik Uprave Jadrolinije između ostalog obavještava da se planira održavanje zajedničkog sastanka članova Radničkog vijeća i oba sindikata koji djeluju u Jadroliniji sa Upravom Jadrolinije na temu pripreme za sudjelovanje na predstojećim natječajima za održavanje linijskog prijevoza ( trajektne linije ).
                    Predsjednik Uprave Jadrolinije nadalje napominje da bi bilo dobro međusobno iskordinirati održavanje sastanka na način da na slijedećoj sjednici Radničkog vijeća ( 13. rujna 2011. ) sudjeluju predstavnici Uprave i predstavnici sindikata koji djeluju u Jadroliniji.
                    U svom odgovoru zamjenica predsjednika Uprava Jadrolinije, vezano za plaćanje doprinosa za beneficirani staž pomoraca između ostalog navodi da je Društvo Jadrolinija tražilo i dobilo dozvolu odgode, do 28. srpnja. 2011. uz obvezu plaćanja razlike doprinosa od 11.06.2011., primjene zakona prema kojemu je poslodavac obvezan od 11.06.2011. prilikom obračuna plaća za sate pomoraca provedene na brodu plaćati povećanu stopu doprinosa za beneficirani staž.
                    Navedeno traženje odgode Uprava Jadrolinije obrazlaže između ostalog i sa potrebom usklađivanja propisa REGOSA i HZMO – a, nepostojanjem naputka od strane HZMO – a te potrebom za ozbiljnim testom izmjene kompjuterskog sustava koji nije preporučljivo raditi u srcu sezone kako se ne bi dovelo u pitanje isplatu plaća.

Last modified: 04.11.2019