Prvostupanjska presuda u korist pomoraca

11.11.2014

Poštovane kolege, iz NSPPBH, kao što znate poslije višegodišnje borbe i sutskih sporova s poslodavcem Jadrolinija glede nepravdi nanesenih pomorcima i zaposlenicima Društva Jadrolinijau predhodna dva desetljeća, Radničko vijeće u svom prvom sazivu pobjedom na izborima 2008. godine i dobijanjem osam vijećnika u Radničkom vijeću predstavnika NSPPBH, pokreče sutski spor i dobiva po svim osnovama tužbe, a jedna od tih je i uračunavanje svih primanja u prosjek plaće za godišnji odmor.

Kao što znate zakonodavstvo RH, kaže, da svatko pojedinačno mora podnijeti tužbu za nadoknadu štete, bilo je oko 150. prijava za pokretanje postupka, ali na žalost većina ih je odustala, jer je sud odredio da se mora platiti vještačenje po svakom predmetu posebo. To je mnoge članove sindikata ponukalo da odustanu, cijena vještaćenja se kretala oko 2 000 kuna, što je za mnoge bila velika suma novaca u ovim vremenima slabih plaća i neimaštine i neizvijesan ishod suđenja.

Prihvatljivo i sa ljudske strane razumljivo.

Sada pošto je rješeno u prvostupanjskoj presudi pozitivno u korist pomoraca tako da su neki dobili po više desetaka tisuća kuna, obavještavamo sve članove sindikata da mogu podnijeti tužbu preko Odvjetničke kuće Vrdoljak, oni koji nisu potpisali ugovor kojeg je Lončar ( bivši predsjednik Uprave Društva Jadrolinija ) poslao pomorcima. Pravo na tužbu imaju svi bez obzira što im je novac po izračunu od Lončara poslan na račune, samo ako nisu potpisali ugovor.

Pomorci koji nisu članovi NSPPBH također mogu rješavati navedeni slučaj preko Odvjetničke kuće Vrdoljak uz dogovor sa odvjetnikom

Kontakt telefon Odvjetničke kuće Vrdoljak, 095 879 4004

S poštovanjem, Nediljko Bulić

v. d. predsjednik NSPPBH

Last modified: 04.11.2019