Odgovor na izjavu gosp. Ozrena Matijaševića

23.12.2014

NEZAVISNI SINDIKAT POMORACA                                 Split, 18. prosinca 2014. g.

PUTNIČKIH BRODOVA HTVATSKE

Split, Osječka 5 A

 

 

SLOBODNA DALMACIJA

gospodin Gordan Zubčić

 

Poštovani,

 

NSPPBH, je sindikat koji djeluje na nacijonalnoj razin,ali glavninu članstva ima u Društvu Jadrolinija te osjeća obvezu odgovoriti u javnim glasilima, na populističku izjavu, gospodina Ozrena Matijaševića koji je izrijekom prozvao Jadroliniju kojoj se pogoduje prigodom dobijanja koncesija na državnim linijam. Kolega Ozren,  bez argunenata temeljem nekih predpostavkih te hipotetskog postavljanja svari i interpletirajučih pomalo u svađalačkom toku, zadoravljajući pr tome da u Jadroliniji također postoje dva sindikata NSPPBH i SPH čiji čelnici imaju obrnuto mišljenje od kolege Matijaševića.

 

Jadrolinija se javila na raspisani natječaj, od strane AZOLPP, te je imala najpovoljnje uvjete prema navedenoj agenciji i sukladno tome dobila koncesiju. Tu ne vidimo ništa sporno. sve je sukladno zakonima i pravilnicima o koncesioniranju državni liniji.

Govoriti o prijavi jednog broda, a vozit će se sa drugim brodom, pomalo je deplasirano, jer i tu je pravilnik jasan, koji kaže kada se može iznimno voziti drugim odnosno zamjenskim brodom.

 

Izuzetno cijeneći kolegu Matijaševića i njego doprinos sindikalnim borbam, molimo ga da, ako je uočio nepracvilnosti ili pogodovanja Društvu Jadrolinija prigodom provedbe javnog natječaja da sve nepravilnosti prijavi institucijama RH kojima je to posao i u tom smijeru će imati podršku od sindikalnih kolega koji djeluju u Društvu Jadrolinija.

 

S poštovanjem,                                                                      Dopredsjednik NSPPBH

                                                                                          Tomislav Urlić v. r.     

Last modified: 04.11.2019