Prigovor na sporost radne skupine NKU!

25.04.2015

NEZAVISNI SINDIKAT POMORACA                                        Split 17. travnja 2015. g.

PUTNIČKIH BRODOVA HRVATSKE

Split, Osječka 5 A

 

  Radno,  stručno, pravna, skupina  za pripremu NKU

za pomorce u   nacionalnoj linijskoj plovidbi

 

 Poštovani,

 

Slijedom našeg zajedničkog sastanka i Bilješaka sa tog sastanka o osnivanju “Stručne pravne skupine za pripremu NKU za pomorce u nacionalnoj linijskoj plovidbi”, od 17 ožujka 2015., uskladili smo stavove i definirali datum do kada izrada treba biti gotova.  Vezano za izradu strukture ( kostura ) NKUHP koji mora biti pravno sukladan sa svim važećim standarnima, poglavito s MLC 2006, ZOR, Pomorskog zakonika i Pravilnika o održavanju straže i ….

Na koordinacijskom sastanku  Pregovaračkih timova sindikata, NSPPBH i SPH u nazočnosti odvjetnika navedenih sindikata, održanog u Rijeci, u prostorijama Radničkog vijeća i sindikata u zgradi Jadrolinije  ( sukladno Sporazumu Jadrolinije  i sindikata o korištenju navedenog prostora). Zaključak navedenog sastankaDinamika izrade strukture ( kostura ) NKU odvija se dosta sporo.

Podsjetio bih vas, a sukladno Bilješci o osnivanju stručne skupine od  17. ožujka 2015. godine. na točku 5. koja glasi: Stručna skupina će završiti zadatak iz točke 3. najkasnije do 30. travnja 2015. godine. 

NSPPBH smatra da eventualnim prolongiranjem datuma okončanja rada na NKUHP smatra taktičkim manevrom Poslodavca s ciljem ne implementacije novog NKUHP u sustav Društva Jadrolinije i svih članica Udruge Mare nostrum prije početka sezone 2015. godine., što znači i daljnje ne rješavanje gorućih problema u hrvatskom pomorstvu na nacionalnoj razini.

 

S poštovanjem,

Tomislav Urlić, zamjenik predsjednika NSPPBH

 

 

 

Dostaviti:

Kordinatorici RS gđi. Maja Markovčić Kostelec

Članovima RS

SPH

NSPPBH

Last modified: 04.11.2019