SVEKOLIKOM PUČANSTVU NA POZORNOST

07.08.2015

NEZAVISNI SINDIKAT POMORACA PUTNIČKIH    BRODOVA HRVATSKE

Poštovani,

U terminu vijesti HRT u 16:00 sati, 09. lipnja 2015. godine, Predsjednik Uprave Jadrolinije, gospodin Alan Klanac koji u svom “osebujnom” stilu ostaje vjeran sebi i vlastitoj kvalifikaciji sebe samoga, koja je u Jadrolinijii postala poštapalica: “Vjerujte mi, ako itko može govoriti dva sata, a ne reći ništa i pri tome zainteresirati publiku, onda to mogu  JA “.

Na žalost, i ovaj put rekao je neistine i zainteresirao publiku, vrlo prijetvorno nazivajući KOLEGAMA sindikalne vođe, dok u sljedećoj rečenici izražavajući se kao pravi doktor znanosti kaže, “ONI TUPE PO SVOME”, previše, pa ako je i od Predsjednika Uprave Alana Klanca.

Vjerojatno, u želji da privuče veću medijsku pozornost i ostavi dojam snažna autiriteta, dodaje još jednu u nizu neistina da su PROSVJEDI  PROTUZAKONITI, ali on se poslužio terminom  PROSVJEDI SU APSOLUTNO NELEGALNI.

Nakom izjave Predsjednika Uprave, gospodina Alana Klanca, prosvjedi su apsolutno nelegalni, Predsjednik GO NSPPBH sazvao je telefonsku sjednicu GO NSPPBH ( sukladno Statutu NSPPBH ) Zatraživši da se uputi pismo Predsjedniku Sabora RH gospodinu Josipu Leki, da uvrsti točku dnevnog reda u Saboru RH, o legalnosti odnosno zakonitosti Zakona o javnom okupljanju, kojeg je izglasao Sabor RH.

Izjavom gospodina Alana Klanca PROSVJED JE APSOLUTNO NELEGALAN, kao čelnog čovjeka državnog brodara, GO NSPPBH postavlja pitanje da li je gospodin Alan Klanac iznad Zakonadavne vlasti RH.

Moramo napomenuti da gospodin Alan Klanac, također dovodi u pitanje kredibilitet i izvršne vlasti Policijske Uprave Primorsko-goranske koja je dala odobrenje za održavanje prosvjeda sukladno Zakonu o javnom okupljanju, jer bez dvojbe kaže, da je prosvjed nelegalan.

GO NSPPBH je jednoglasno zaključio da se o navedenom  obavjesti Predsjednik Sabora RH gospodin Josip Leko, Predsjednica RH gospđa Kolinda Grabar Kitarović, Predsjednik Vlade RH gospodin Zoran Milanović.

Svekolikom pučanstvu na pozornost:

 

Ako je nešto nelegalno, onda je to političko kadroviranje u državnim tvrtkama, a poglavito ako se ne ispunjavaju formalno pravni uvjeti za prijem u radni odnos!

Nepoštivanje sigurnosnih uvjeta ukrcaja putnika i automobila po naređenju Uprave!

Obmanjivanje javnosti o broju sudionika mirnog okupljanja u Rijeci pred zgradom Jadrolinije, od strane Jadrolinije (vidljivo je na svim portalima koliko je ljudi bilo izvješća su približno ista, što znači premašen broj od najavljenog 100%)!,

Nelegalno je tjerati ljude da rade 15, 16, 17, i više sati u jednom danu!

Nelegalna je preraspodjella sati preko osmosatnog radnog vremena!

Nelegalno je ne poštivanje sati odmora pomoraca, sukladno Konvenciju MLC 2006!

Nelegalno je isplaćivati bruttto plaću manju od zakonom propisane!

Nelegalno je ne poštivanje ZOR, od strane Uprave Društva!

Nelegalno je ne poštivanje NKUHP, od strane Uprave Društva!

Nelegalno je nepoštivanje Pravilnika o radu, od strane Uprave Društva!

Nelegalno je raditi 15 noći za redom (noćna smjena od 22:00 do  06:00 sati)!

Nelegalno je govoriti da nema tko zaustaviti brodove, jer u Društvu Jadrolinija ima približno 1200 članova sindikata, koji su spremni svakog časa odraditi sindikalne akcije, pod vodstvom sindikata SPH i NSPPBH, uz  solidarno sudjelovanje i ostalih sindikata vezanih uz promet, more i luke, a čije smo potpore dobili i za mirno okupljanje.

 

Pitanje gospodinu resornom Ministru, članu Vlade RH, Vlade čije zakone ne uvažava, glede provedbe svih pozitivnih zakona RH, pogotovo u ministarstvu na čijem je čelu, koji nas upućuje na čovjeka s kojim moramo pregovarati, a koji tvrdi da zapisnik nije vjerodostojan dokument, već “nešto kao promemorija”.

Kako pregovarati sa čovjekom koji se boji potpisivanja, jer postoji mogućnost da mu se ukrade identitet?

Razlog je dobro znan nama koji smo često pregovarali sa njime. Čovjek koji se često ispričava, za nešto što je obećao, a unaprijed je znao da neće učiniti, koji nikada nije na vrijeme došao na dogovoren sastanak dajući do znanja koliko cijeni sugovornike i koji po okončanju uvijek ima isključivo svoje viđenje dogovorenog.

 

S poštovanjem,

 

 

 

Na pozornost:

Predsjedniku Sabora RH, gospodin Josip Leko

Predsjednici RH, gospođi Kolindi Grabar Kitarović

Predsjedniku Vlade RH, Gospodin Zoran Milanović

Svim medijma

 

 

GO NSPPBH                                              PREDSJEDNIK  NSPPBH

Predsjednik, Pavo Kanjuo                          Tomislav Urlić

Last modified: 04.11.2019