Zapisnik druge sjednice trećeg saziva GO NSPPBH

05.05.2016

NEZAVISNI SINDIKAT POMORACA PUTNIČKIH BRODOVA HRVATSKE

 

PREDMET: Zapisnik druge sjednice trećeg saziva GO NSPPBH

 

 

DNEVNI RED:

 

  1. Smjernice rada sindikata zbog novo nastalih situacija
  2. Rasprava o radu Radničkog vijeća
  3. Prijedlog kandidata za člana NO Društva Jadrolinja koji predstavlja radnike
  4. Razno

 

 

 

 

Predsjednik GO NSPPBH, gospodin Matej Trinestić, pozdravio je nazočne i konstatirao da postoji kvorum, tj. kvalificirana većina koja donosi valjane odluke.

Sastanak je započeo u 11:00 sati 28. travnja 2016. u prostorijama NSPPBH, Osječka 5 A Split

 

 

  1. 1. svi članovi GO NSPPBH su sudjelovali u diskusiji glede saznanja o mogućem ulasku strateškog partnera u Jadroliniju ( privatizacija ) i posljedicama istog.

 

Zaključak. Uprava Društva Jadrolinije, nije kvalificirana niti znanjem, a niti strukom da vodi Jadroliniju, jer je vodi u krivom smjeru. Jednoglasno je odlučeno da se zatraži sastanak kod ministra MPPI gospodina Butkovića te se zatraži smjena kompletne Uprave Društva sa prvom stepenicom izvršne vlasti, tj. izvršnih direktora. Prema saznanjima GO NSPPBH rijetki od njih ispunjavaju kompletne uvjete zadane sistematizacijom radnih mjesta, ali ne čudi kada i sam predsjednik Uprave ne zadovoljava uvjete sukladno Zakonu o Jadrolinij i ostalim pozitivnim aktima RH.

Predlažemo ministru, gospodinu Butkoviću da smijeni Upravu i time sačuva socijalni mir i socijalni dijalog u interesu RH, ili da ovo ljeto poslujemo bez Uprave već samo da stručne službe sa svojim voditeljima i rukovoditeljima odrade sezonu. Uvjereni smo da ćemo bolje poslovati od Jadrolinije sa ovakvom Upravom i Izvršnim direktorima.

 

AD.2. Nakom polu satne rasprave i analize rada Radničkog vijeća, jednoglasno je donesen zaključak:

 

Rad Radničkog vijeća je na zavidnoj razini, koje je uvijek težilo rješavanju nerješenih pitanja dijalogom i pronalaskom kompromisnih rješenja u korist Društva, zaposlenika i pomoraca. Kako je uvjek nailazilo na zid šutnje, ignoriranja, laži, podvala i do zadnjeg slučaja pozivu od strane Izvršnog direktora Sektora ljuskih resursa Gospodina Dalibora Čandrlića, predsjedniku Radničkog vijeća da dođe u njegov ured gdje je u toku diskusije i fizički nasrnuo na njega.

GO NSPPBH traži od strane Uprave da odmah smjeni gospodina Čandrlića sa mjesta Izvršnog direktora Sektora ljudskih resursa zbog ne ispunjavanja formalno pravnih uvjeta za navedeno mjesto i nasilničkog ponašanja, te će podnjeti tužbu protiv odgovorne osobe, zbog pogodovanja pri zapošljavanju.

 

  1. 3. Poslje rasprave o prijedlogu koji će biti upućen Radničkom vijeću za predstavnika radnika u NO Društva Jadrolinja, jednoglasno je zaključeno da to bude Nediljko Bulić.

 

GO NSPPBH je prihvatio jednoglasno dupunu dnevnog reda da se održi rasprava o radu člana NO koji predstavlja radnike, pod točkom AD.3

 

Nakom rasprave donesen je zaključak većinom glasova da GO NSPPBH nije zadovoljan radom predstavnika radnika u Nadzornom odboru Društva jadrolinija

 

  1. 4. Razno- Obilazak brodova

 

Prihvaćen je prijedlog jednoglasno da predstavnici Glavnog odbora sindikata obiđu brodove i upoznaju članstvo o stanju u tvrtci od strane sindikata.

Predloženo vrijeme obilaska bi bilo:

 

Split,   16, svibnja 2016.

Zadar, 17. svibnja 2016.

Rijeka, 19. svibnja 2016.

 

 

 

Sastanak je završio  u 13 : 34. sati

 

 

GO NSPPBH

Last modified: 08.11.2019