Zapisnik s održanog sastanka između SPH i NSPPBH

17.05.2016

NEZAVISNI SINDIKAT POMORACA                           PUTNIČKIH BRODOVA HRVATSKE

SPH 09/DM/2016

Podružnica – Jadrolinija

Makarska, 16. 05. 2016. godine

 

Zapisnik s održanog sastanka između PO

SPH i NSPPBH, vezano za nastavak

pregovora oko izrade NKUHP.-

 

Dana 16. 5. 2016. godine u uredu SPH, Split, s početkom u 0830 sati, uz nazočnost N. Melvan i D. Mucić (SPH), te T. Urlić i N. Bulić (NSPPBH), održan je sastanak na kome se je raspravilo o ponuđenim rješenjima članaka izmjenjenog NKUHP od strane društva Jadrolinija.

 

Konstatirano je kako se radi samo o loše prepisanom NKUHP iz 1998. godine, gdje su, u prijedlogu, umanjena materijalna i druga prava pomoraca. Zaključeno je da se ovim prijedlogom samo i opetovano kupuje vrijeme, bez pregovaranja u dobroj vjeri, kao što stoji u ZOR-u.

 

Potom su ponovno prorađeni članci 30. do 36. koji su bili naš zajednički prijedlog za nastavak pregovora, pri čemu smo zaključili da isti i dalje predstavljaju dobru osnovu za nastavak pregovora. Mišljenja smo kako bi V. Svalina trebao uputiti poziv za nastavak pregovora svim brodarima, s molbom da usuglase svoja stajališta, prije nastavka pregovora.

 

Znajući način rada uprave Jadrolinije odlućeno je da se, još jednom, uz pomoć resornog ministra, pokuša organizirati zajednički sastanak kompletne uprave i socijalnih partnera s ciljem rješavanja nastalih problema oko pregovora, kako za NKUHP, tako, i na razini Jadrolinije, oko pregovora za izradu KU radnika na kopnu što je trebalo početi najkasnije 15. 10. 2015. godine. Predloženo je da Poziv za sastanak uputi GT SPH kap. P. Brazzoduro, dogovorno s T. Urlić.

 

U slučaju neuspjeha ili davanja, po tko zna koji put, obećanja koja se nemaju namjeru ispuniti, ponovno će se organizirati prosvjedno okupljanje kroz mjesec lipanj, u Rijeci, ispred zgrade Jadrolinije, ne više za najavljenih 30-ak osoba, već najmanje za 130 osoba, a nakon toga če se pristupiti organiziranju drugih sindikalnih akcija na brodovima i u uredima Jadrolinije. Normalno, u svim akcijama će se poštovati maksimalno zakonska procedura.

Sastanak je završio u 0945 sati.

 

Zapisnik napravio:

 

Član PO sindikata

 

Dragomir Mucić

Last modified: 04.11.2019