OSVRT NA PROTEKLE IZBORE ZA

18.10.2016

SVRT NA  PROTEKLE IZBORE ZA

PREDSTAVNIKA RADNIKA U NO JADROLINIJE

 

Poštovane kolegice i kolege

 

U kratkim crtama iznio bih svoje viđenje predizborne kampanje  i  provođenja samih  izbora za predstavnika radnika  u NO Jadrolinije  u kojima još nije donesena konačna odluka tko će biti predstavnik radnika u NO.

 

Sama predizborna kampanja bila je nesmiljena . Do  svih izbornih”stožera” stizale su informacije o tome što čine suprotstavljene strane  kako bi pridobili birače  i izborili pobjedu svojih kandidata .

Takve navode čija se vjerodostojnost ne može  potvrditi   nema smisla navoditi , stvarati “zlu krv ” među zaposlenicima  i započinjati e-mail trakavice  po oglasnim pločama koje se uglavnom svode na međusobno  optuživanje.

Nakon  telefonskog razgovora sa gospodinom Grgom Dujmovićem  u kojem smo  međusobno razjasnili neke događaje  u svezi sa  gore navedenim   osjećam potrebnim    izjaviti kako zbog :ugleda  zapovjednika i časti gospodina Dujmovića  tako i zbog ugleda i časti NSPPBH    da su tvrdnje kako je gospodin Dujmović zajedno sa upravom društva Jadrolinija dogovarao povećanje plača zapovjednom kadru  i smanjivanje plača ostalim pomorcima po našim saznanjima  neistinite  i  ne predstavljaju službeni stav NSPPBH.

Vjerodostojni iskaz  NSPPBH je svaka izjava objavljena na  našim web stranicama  na kojima ćemo komentirati sva aktualna događanja o kojima će te se moći informirati   “iz prve ruke ”  ili na oglasnim pločama Jadrolinije , ovjerena potpisom  predsjednika i pečatom. Od iskrivljenih informacija  pojedinaca  do kojih je došlo slučajno ili namjerno nedvosmisleno se ograđujemo.

Sami tjek glasovanja prošao je manje-više  u redu  uz dva prigovora. Prvi se odnosio  na dojavu da je došlo do otvaranja glasačke kutije nakon prvog dana glasovanja i prebrojavanja glasačkih listića .Kasnije je utvrđeno da  nisu prebrojavani  listići iz kutije nego oni koji su preostali nakon prvog dana glasovanja.

Drugi prigovor  nastao je zbog neutvrđenih termina glasovanja  na pojedinim glasačkim mjestima  koje je trebalo naknadno utvrditi. Osobnog sam mišljenja da su u drugom slučaju svi kandidati podjednako zakinuti te da to nije utjecalo na  konačni ishod  glasovanja.

Nakon proglašenja pobjednika   pozivam sve sudionike  koji su sudjelovali  u izborima na korektno ponašanje  i međusobno uvažavanje jer  ćemo  i dalje  morati raditi zajedno , kako na brodovima tako i na kopnu, u interesu društva Jadrolinija .

Predstavniku radnika u NO Jadrolinije kojega su radnici  izabrali želim  puno uspjeha  i  nadam da će opravdati ukazanu mu čast i povjerenje, na dobrobit svih zaposlenika.

 

 

 

 

S poštovanjem

Last modified: 04.11.2019