ODGOVOR GRGI DUJMOVIĆU

10.12.2016

Poštovani kolegice i kolege

 

Dana  10.10.2016      etika@JADROLINIJA.HR  odaslala je na pretince e pošte Jadrolinije dopis gosp. Grge Dujmovića   u svezi sa njegovom kandidaturom za predstavnika radnika u NO Jadrolinije u kojem se između ostalog aludira na to kako članovi NSPPBH zivkaju okolo i šire neistine o njemu u svezi sa plačama pomoraca.

Istoga dana ujutro  , i  prije objavljivanja dopisa gosp.Dujmovića  ,”etici “Jadrolinije je poslan dopis od NSPPBH pod nazivom  ” Crtice sa sastanka sa upravom” a koji mišljenjem etike nije objavljen.

U tom dopisu jedan dio tematike se odnosi na pitanje plača i nitko ne spominje gosp. Dujmovića. Isti dopis može se pročitati sa web stranica NSPPBH , a na našim web stranicama je postavljen zato da bi se naše članstvo a i ostali koji to žele mogli informirati o aktualnim događanjima, a s obzirom da isti nije objavljen od strane etike.

Gospodin Dujmović proziva nas kako širimo laži , a što bi značilo da smo lažovi .Nije nam jasno kako je etika Jadrolinije napravila previd  i objavila dopis gosp. Dujmovića  tako da smo se našli u nedoumici. Jeli nas to netko želi diskreditirati pred pomorcima Jadrolinije prilikom  izbora predstavnika radnika u NO Jadrolinije   i tko?.Da li je to jedna osoba ili više njih ? Ne želimo  biti zajedljivi vjerojatno se propust “etike” desio slučajno.

U svom  dopisu  prilikom imenovanja za predsjednika NSPPBH  naveo sam da ču poštovati  dostojanstvo  SVIJU  ,  a bilo bi lijepo da se tako i ostali počnu ponašati ( oni koji to ne rade ) ma tko  to  bio. Treba prezentirati vlastite vrijednosti ,  ne  baviti  se diskreditiranjem drugih  i izbjegavati sukobe na osobnoj razini .Djelatnici Jadrolinije će znati prepoznati prave  ljude  njihove: vrijednosti i sposobnosti ljudskost  i osjećaj za pravednost.

Također molim gospodu koja su primila pozive od onih koji okolo zivkaju i govore  ono što je naveo gosp.Dujmović da mi se osobno obrate i navedu imena dotičnih kako bi ustanovili  o kome je riječ , stvarnim ljudima ili duhovima.

 

 

S poštovanjem  

Last modified: 04.11.2019