ISPRIKA ČLANOVIMA NSPPBH – POSADI TRAJEKTA PETAR HEKTOROVIĆ

14.12.2016

ISPRIKA  ČLANOVIMA NSPPBH
POSADI TRAJEKTA PETAR  HEKTOROVIĆ

 

Ispričavamo se članovima NSPPBH-a i posadi trajekta Petar Hektorović na nedolasku  naših predstavnika na sastanak koji se trebao održati  u subotu 10.12.2016.g. u jutarnjim satima ,a o kojemu su naše članove  obavijestili  članovi GO NSPPBH-a,  u petak tj. dan ranije.Prvotna  namjera je bila održati sastanak dan ranije , u petak.


U razgovoru sa zapovjednikom gosp. Dujmovićem, a kako bi se utvrdio pogodan termin za održavanje sastanka, predloženo mi je da se sastanak  održi drugi dan, zbog kratkog vremena boravka broda u luci Split i zbog obaveza posade prilikom održavanja broda i ukrcaja putnika i vozila.
U petak navečer javio sam se gosp. Dujmoviću i zamolio ga, shodno prethodnom dogovoru  da se  sastanak održi u subotu 10.12.2016. , ali  ovaj put zahtjev za sastanak nam je odbijen,  uz obrazloženje  da su  izrazito loši odnosi Sindikata i Radničkog  vijeća  s Upravom te da bilo bi dobro zatražiti odobrenje od Uprave Jadrolinije za sastanak, jer da bi želio ostati nepristran  u čitavoj stvari.
Malo me je zatekao odgovor gospodin Dujmovića jer su do sada Sindikati  godinama obilazili brodove bez posebne suglasnosti Uprave a vjerujem da mu je poznato da sindikati imaju pravo sukladno NKU za Hrvatske pomorce čl. 109 st.1 i u skladu sa Zakonom o radu čl.187.st.5 koji kaže, Sindikalni povjerenik ima pravo kod poslodavca  (Brodara) štititi i promicati prava i interese članova sindikata, a poslodavac(Brodar) je obavezan omogućiti takav rad na način i pod uvjetima propisanim zakonom.
Žao mi je da se odbija informiranje članstva od strane zapovjednika koji je i sam bio predstavnik sindikata i koji se borio za prava radnika i obilazio brodove i članstvo.


S poštovanjem.

Šibenik, 14.12. 2016.g.

Last modified: 04.11.2019