ODGOVOR NA ODGOVOR NA ODGOVOR ZA PROZIVKE

27.05.2017

ODGOVOR NA ODGOVOR NA ODGOVOR

ZA PROZIVKE

 

 

Svrha ovoga dopisa ili pamphlet (ovisi kako tko to doživljava )  je razjasniti: zašto je  “ODGOVOR NA PROZIVKE IZ SPH”  potpisan  sa GO NSPPBH ,  okolnosti zbog kojih su  birački odbori bili sastavljeni  od dva čovjeka i jedne kutije  ,  i zašto nije bilo korektno pozivati djelatnike Jadrolinije na bojkot izbora za članove RV.

Ovim dopisom nipošto ne želim  omalovažiti ,klevetati ,niti vrijeđati  povjerenika  SPH za Jadroliniju  gospodina Antuna Aljinovića  niti ikoga  drugog koji su bili sudionici nedavnih prepiski  i događanja , bez obzira na to što sam od nedavno  postao  miš  koji grize i gmiže po tlu . Ne namjeravam nikga zato utuživati  a niti gristi , pogotovo ne ljude  s kojima sam nekad plovio i s kojima sam se  razišao  u miru i dobru. Smatram da je vrijeđati ili utuživati svoje “kolege” nekorektno . Umjesto toga ču  nastaviti časno gmizati.

Dakle “ODGOVOR NA PROZIVKE IZ SPH” je potpisan sa GO NSPPBH iz tog razloga što je dopis na koji je odgovoreno  potpisan sa  SPH . Vjerojatno osoba koja ga je pisala ” nije imala hrabrosti stati iza svojih rijeći, znajući da je kleveta utuživa ” te se zato skrivala iza  imena SPH.

Ostaje nejasno misli li se na cjelokupno  članstvo SPH  ili vodstvo SPH. Na polu  anonimni dopis odgovoreno je polu anonimno.

Okolnosti zbog kojih su birački odbori bili sastavljeni iz dva čovjeka i jedne kutije su također jasne . Bila je prisutna samo jedna lista . Zašto nisu bile prisutne i  ostale  dvije liste to ni sam ne mogu shvatiti .Jedini zdravo-razumski odgovor na to je da je netko napravio ozbiljan propust   . Mogu razumjeti da je jedna “lista” napravila propust , ali stvarno mi nije jasno kako oba dvije .

I što sada ?  E pa sada ćemo , unatoč sudskoj odluci da je odluka RV o izbornom povjerenstvu  pravovaljana, pozivati  sve” časne,poštene i demokratski opredjeljene” djelatnike Jadrolinije na bojkot izbora za RV, optuživati NSPPBH da su ukrali i namjestili izbore  i to sve u svrhu toga kako bi se opravdali i prikrili vlastiti propusti.  Unatoč propustu bilo bi moralno  i nadasve ljudski   ispričati se  onima koje su navedene liste  zastupale pa i ponuditi ostavku ako treba , jer  griješiti je ljudski  , oprostiti isto .

  Zašto nije bilo korektno pozivati djelatnike Jadrolinije na bojkot  i prezentirati izbore djelatnicima kao farsu ?  Za” farsu” su zaslužni oni koji nisu predali svoje kandidacijske liste iz njima poznatih razloga . Glas struke i SPH  pozivom na bojkot izbora  poslali  su  djelatnicima  nedvosmislenu  poruku  da  ne žele  da  izbori dobiju  legitimitet, čime je indirektno izvršen pritisak na  biraće , pogotovo na one pomorce  koji su bili  na brodovima nekih od zapovjednika sa  navedenih lista ili u “logistici” istih.  Doznajem da su neki pomorci odbili izaći na glasovanje zbog straha od mogućih konzekvenci  i ne zamjeranja pojedinim zapovjednicima. Dobio sam i dojavu da je jedan   zapovjednik prisilio  svoju  posadu da daju svoje potpise za listu  glasa  struke , koje je prikupljao povjerenik SPH ,vjerojatno nesvjestan (ili možda svjestan ) toga da će na taj način uskratiti nekome od svojih kandidata sa liste  moguće prisustvo u RV-u. Također sam dobio dojavu da se u   u Zadarskom  okružju dogodio  verbalni napada na članove biračkog odbora od strane zapovjednika , dojave o  blaćenju  NSPPBH pred posadama  brodova   od strane pojedinih zapovjednika neću niti spominjati……  i.t.d .Iskazana količina mržnje je upravo zapanjujuća .

Iskreno mi je žao što se gospodin Aljinović  kojega poznam kao korektnog i čestitog čovjeka našao prozvanim ,a nadam se da sam razjasnio okolnosti   zbog kojih na navedenim brodovima nije bilo odziva birača .Uvažavam i  navod da neki  pomorci i ostali djelatnici nisu htjeli konzumirati svoje pravo glasovanja.

 

Nakon svega napominjem da NSPPBH nije bio taj koji je koji je započeo ovu “odgovor na pamflet”  trakavicu , koja se već duže vrijeme vodi ,a koja  u konačnici ne koristi ni sindikatima ni djelatnicima Jadrolinije. Svaki dopis uperen protiv ugleda NSPPBH   zahtjeva odgovor  istom mjerom .

 

Unatoč svemu dosad ,   povjereniku  SPH – podružnica  Jadrolinija  gospodinu Antunu Aljinoviću  želim puno uspjeha  u daljnjem  sindikalnom  radu, i u  obavljanju dužnosti zapovjednika .

Novoizabranom glavnom tajniku SPH  gospodinu  Nevenu Melvanu  želim puno uspjeha u sindikalnom radu, i smatram da SPH – podružnica Jadrolinija  i NSPPBH  imaju mnogo motiva  za zajedničko nastupanje  na korist svih djelatnika Jadrolinije.

Krajnje je vrijeme da to i pokažemo  i  potvrdimo svoju vjerodostojnost  u borbi za sindikalna  prava radnika. Vrlo rado ču se odazvati   na sastanak sa povjerenicima  SPH-podružnica Jadrolinija , ili sa glavnim tajnikom SPH. .Ujedno se ispričavam gospodinu Melvanu zbog nedolaska na zakazani sastanak u Solarisu kraj Šibenika ,koji sam morao otkazati zbog obiteljskih obaveza.

 

 

S poštovanjem

Last modified: 04.11.2019