ODGOVOR NA PROZIVKE GOSPODINA ALJINOVIĆA

30.06.2017

Poštovani  Antune Aljinoviću

 

Pročitavši Vaš zadnji dopis na nagovore kolega pomoraca da Vam ne odgovorim  reagirao sam sa :

“Iskreno mi je žao što me gospodin Aljinović  ne smatra za iskrenog čovjeka  i vrijedno je trošiti tintu  i vrijeme  za napisati mu odgovor.”

Uvijek sam svojim imenom i prezimenom stajao iza svojih riječi  , i prije i sada . Ako se zbog tih riječi netko opravdano  našao uvrijeđenim  nisam se libio ispričati  . Također se nisam libio sprati ljagu sa imena onih koji to nisu zaslužili , bez licemjerja , “logičkih paradoksa” ,fige u džepu  i neiskrenosti. U mom slučaju sir koji spominjete je: bez rupica , plemenitih pljesni , ili crva ! To sam svojim dosadašnjim dopisima i pokazao . Ako netko  to  nije prepoznao  ili to ne želi , iskreno mi je žao.

Nigdje nisam napisao da ste Vi nekom sugerirali  da ne izlazi na izbore  ili prisiljavali posadu da daju potpis za Glas struke i ostalog što navodite, ali bi također trebali biti svjesni toga da  da ste Vi ujedno i član povjerenstva SPH – podružnice Jadrolinija . Tek sada doznajem iz Vašeg dopisa  da  se  “ograđivate”  od  prepiske  SPH  i  NSPPBH.

Dopis na koji ste reagirali  je dana 11.05.2017. god. Poslan e-mailom  na verifikaciju  svim članovima GO NSPPBH  uz napomenu da isti dodaju ako smatraju nešto za potrebno , te ako smatraju da nešto treba izbaciti iz teksta navedu što  , pa smatram da se iza potpisa GO NSPPBH ne skriva nitko . Iz navedenog  bih isključio gospodina I.M.  koji   e-mail ne koristi.  Zašto je navedeni dopis potpisan sa GO NSPPBH  sam razjasnio u prethodnom dopisu.

 

Na kraju dužan sam Vam odgovoriti na postavljena pitanja redom kako sljede :

 • Nje mi poznato da sučlanovi   izbornog odbora   imenovani od strane  RV postupali  nečasno , nemoralno  i nepošteno, a niti  da su napravili ikakav ustupak listi NSPPBH .
 • Hodogram izborau ovakvom obliku  je dugogodišnja praksa  prilikom izbora u Jadroliniji
 • Izlaznostbirača prilikom  izbora u  Jadroliniji nije nikad bila iznad 50% , a s obzirom da je na proteklim izborima glasalo više od  30% birača za jednu kandidacijsku listu ,  izlaznost na proteklim izborima smatram  više nego  odličnom .
 • Smatramda sam razjasnio okolnosti  na pojedinim brodovima prilikom glasovanja ,  ako je tako molim ne vrijeđajte posadu broda na kojem ste zapovjednik
 • Koji su to brodovi ?Nikog nisam pribio na stup srama . Govorio sam o indirektnom utjecaju na glasovanje . Ako je netko ” pribio ” sam sebe  jako mi je žao.
 • O apstiniranju radnika odgovorio sam u točki 3.
 • O kome se radi reći ču Vamkada se vidimo , isti bi se mogao naći “uvrijeđenim” , pa bi i sa njim vodio prepisku  ili se utuživao  što ne želim .  Također nikad nisam  i  ne želim nikoga pribijati na stup srama . Vodim se načelima ljudskosti i pravičnosti  prema svima (i onima koji to ne zaslužuju) ,oni koji me poznaju to dobro znaju , što ne znači da ću prešućivati  događaje koji su se dogodili.
 • Vidi odgovor br 7.
 • Vidi odgovor br.7.
 • Vidi odgovor br.7
 • Tko je govorio o tome da su svi navedeni incidentibili u Zadru . Ja ne . Jeste li  Vi svjesni toga  da  pitanjem br.11 prozivate svoje kolege u plovnom području Zadar . Vi možda znate da je to tako bilo ?  Ja ne.

 

S poštovanjem

 

 

 

 

 

 

P.S. Istina je da svaki od 1060 radnika  koji su odbili glasovati   zna zašto je tako postupio.

Glede  presude   upravo saznajem da je RV uložilo žalbu Vrhovnom sudu RH. Jedino mi je nejasno zašto  je tužba podnesena  županijskom sudu u  Zagrebu? Zar u Rjeci nema sud ???

 

 

21000 Split  Ante Petravića 23

mob: 098 / 775 – 156 ˘ mob: 098 / 645 – 818 ˘ e-mail: info@nsppbh.hr ˘ www.nsppbh.hr

tel: + 385 21 530 006 ˘ fax: + 385 21 530 006 ˘ MB: 2330792

Last modified: 04.11.2019