Prijedlog za isplatu Regresa i povećanje plaće

14.07.2017

Split,10. srpnja 2017.g

 

NEZAVISNI SINDIKAT

POMORACA PUTNIČKIH

BRODOVA HRVATSKE

Split,Petravića 23

 

UPRAVA DRUŠTVA JADROLINIJE

                                                                                     N/P PREDSJEDNIK UPRAVE

                                                                                                                                                                                                                          Gospodin. Alan Klanac

 

 

PREDMET: Isplata Regresa i povećanje plaća

 

 

Poštovani,

 

 

S obzirom na odluku Vlade sa 45. sjednice o isplati Regresa za sve javne službenike i namještenike sa početkom isplate 14. srpnja 2017.godine, smatramo da su se stekli svi uvjeti za isplatu Regresa i zaposlenicima Jadrolinije.

 

Naime unatrag nekoliko godina kada je prethodna Vlada radi krize stopirala isplate regresa javnim službenicima i namještenicima isto se reflektiralo i na zaposlenike Jadrolinije, unatoč pozitivnom poslovanju ,a uz obrazloženje tadašnje Uprave  Jadrolinije, kako ne mogu isplatiti regres kada je država zabranila isplate regresa javni službenicima i zaposlenicima iz razloga što se Jadrolinija nalazi u državnom vlasništvu.

 

Isto tako sukladno NKUHP-a članak 69.st.1. koji glasi:

 

(1) Brodar će Pomorcu isplatiti jednokratni dodatak na plaću za godišnji odmor najmanje u visini polovice prosječne plaće, a sve ovisno o rezultatima poslovanja Brodara.

 

S obzirom na pozitivno poslovanje Društva Jadrolinije kroz iskazanu neto dobit nešto veću od 23. miliona kuna smatramo da nema nikakvih prepreka za isplatu Regresa te smatramo da su se stekli i uvjeti za povećanje minimalne plaće zaposlenicima koja se nije mijenjala od 2008.godine, a realni troškovi života su do sad rasli u prosjeku 30%.

 

Nadamo se da će te uvažiti ove naše prijedloge i činjenice te da će te isplatiti naknadu za godišnji odmor zaposlenicima Jadrolinije i na taj način im dati dodatni  poticaj i  vjetar u leđa da odrade ovu sezonu do kraja još bolje i uspješnije. Isto tako da pokažete zaposlenicima da osim riječi zahvale na kraju sezone, radnici zaslužuju i novčanu nagradu kada to dozvoli pozitivno poslovanje Društva kao što je za primjer sada.

S poštovanjem,

Last modified: 04.11.2019