AKO LAŽE KOZA, NE LAŽE ROG

26.03.2018

AKO LAŽE KOZA, NE LAŽE ROG

 

POŠTOVANI KOLEGE I KOLEGICE,

 

Očito da je Car gol, kada je u pitanju Sindikat pomoraca Hrvatske. Naime, na stranicama Sindikata pomoraca Hrvatske osvanuo je naslov « SPH je za povećanje plaća i za transparentnost», a cijeli tekst se odnosi na blaćenje pojedinaca iz NSPPBH-a i na neistine koje su navodno iznesene na sastanku sa Upravom 20.03. u Rijeci.

 

Nepoznati pisac teksta nije naveo ni jednu navodnu neistinu i laž koja je izrečena na sastanku, nego kolokvijalno piše kako su prozivke na  web stranicama Nsppbh lažne, klevetničke i utužive. Ako misli nepoznati autor teksta na izjavu gospodina Svaline, onda će nas veseliti to utuživanje od strane SPH, iako SPH izgleda nije svjestan činjenice da je na sastanku sudjelovala i treća strana tj. Uprava, Direktor i Rukovoditelj pravne službe, koji isto mogu posvjedočiti tko je što na sastanku izrekao.

 

Iz samoga teksta se potvrđuje činjenica da su radnici na kopnu postali teret SPH, jer upravo autor ovoga teksta navodi kako optužbe dolaze od novokomponirane predsjednice Radničkog vijeća i Nediljka Bulića (namjerno neću napisati naziv svoga radnog mjesta iz razloga što ga u SPH  ne znaju) i naglašava, kao radnika sa kopna ( očito po njima nije baš dobro biti s kopna) i opet svjesno ili nesvjesno podcjenjivanu kopno, zaboravljajući pritom na činjenicu da  veliku većina članstva SPH upravo čine radnici sa kopna.

 

Napominje nepoznati autor teksta kako je prijedlog SPH bio povećanje plaća za 7% ( što je ovaj put stvarno istina), ali da nije prihvaćeno od Uprave i Nsppbh. Moram Vam reći da me ova izjava malo zatekla, jer doista nisam imao pojma da je  Nsppbh prešao iz Sindikata u Poslodavca, jer po SPH, Nsppbh to jest, kada odbija podignuti plaće radnicima Jadrolinije. Očito je autor teksta malo više ostario, pa mu se javljaju prvi znakovi zaboravnosti, a što je i normalno s obzirom da SPH predstavljaju umirovljenici, uz dužno poštovanje svim umirovljenicima.

 

U nastavku teksta nepoznati autor piše kako je prije nepunih godinu dana bio ponuđen sličan Sporazum za povećanje plaće od 5%, a koji je ponuđen od prethodne Uprave,  koji je Nsppbh odbio.

Mislim da je krajnje licemjerno od strane SPH, uspoređivati ucjenjivački Sporazum od prethodne Uprave ( Sporazum je ponuđen pod uvjetom ako stara Uprava ostane i tek da stupi na snagu nakon njihova reizbora), sa prijedlogom Sporazuma ove Uprave, koji ima samo za ulogu  osigurati što prije podizanje plaća zaposlenicima, a da ne remeti tijek pregovora za Novi nacionalni kolektivni ugovor.

 

Jadno je navoditi nove načine obračuna plaća i nekakvo pristajanje na to kroz Sporazum, iz razloga što u Sporazumu nigdje nije navedena promjena načina obračuna plaća, nego isključivo testiranje, koje neće biti obvezujuće ni za koga, ukoliko nam ne bude odgovaralo.

 

Na kraju moram zaključiti kako je politici intriga, izvrtanja činjenica i iznošenja neistina u Jadroliniji došao kraj, čega očito nisu svjesni oni koji više nisu zaposlenici Jadrolinije.

 

S poštovanjem,

Nediljko Bulić, Povjerenik Nsppbh

Last modified: 04.11.2019