ZAŠTITA “RADNIKA” I TRANSPARENTNOST

26.03.2018

ZAŠTITA “RADNIKA” I TRANSPARENTNOST

 

Naziv dopisa možda nije jako pametan ni maštovit, ali to je kako sam shvatila trebala biti srž  članka na stranicama Sindikata pomoraca Hrvatske. Demantiranje objave na stranicama NSPPBH sigurno ne može biti, jer nema niti jednog navedenog argumenta koji pobija objavljeno.

 

Vodeći se navedenim tekstom, a nadasve prozivanjem moga punog imena i prezimena  osjećam potrebu osvrnuti se na sve napisano, pa krenimo redom:

 

– nigdje nema izjava kolege Bulića ni mene na koje se pozivate, osim sitnodušnih osveta malih ljudi iako su članovi velikog Sindikata pomoraca Hrvatske, bez obzira na kojoj funkciji sada bili. Kako god patetično zvučalo istina je.

 

– niste naveli što je to klevetničko i utuživo, ali ako smatrate da treba tužiti, novaca imate praksa je postojana, pa izvolite.

 

– ne navodite da je NSPPBH, bio I za veće povećanje plaće od 7%, koje ste vi istina predložili, ali financijske mogućnosti usprkos traženju u ovom trenutku nabavke novih plovila nije moguće. Pokušavamo biti realni I prihvaćamo nakon deset godina prvo povećanje plaće,  svjesni činjenice da nije veliko obzirom na troškove života I sav teret kojeg radeće podnose radnici.

 

– kada imenom I prezimenom prozivate osobu I navodite njegovu funkciju potrudite se barem navesti točan naziv radnog mjesta. Nije potrebno pisati da bi se samo napisalo, osim ako svrha nije pokušaj diskreditiranja čovjeka. Onaj tko je napisao neistinu neće se braniti, već to na žalost mora činiti onaj na koga se neistina odnosi.

 

– ne demantirate činjenicu da činite razliku između radnika na kopnu I pomoraca, već je opet posebno naglašavate. Dio članova sindikata su  radnici u agencijama, radionama I podršci, stoga je to vrlo licemjerno spram njih. Točno je da su pomorci I radnici na kopnu dvije različite interesne skupine, ali zdjela iz koje jedemo je zajednička I zove se Jadrolinija. Sindikatima je zadaća štititi interese I mora I kopna, kao što je I članarina koju plaćaju za članstvo dobro došla.

 

– ne opravdavate meritum sporazuma, vezan uz povećanje plaća, već ne pristanak na njega opravdavate izmjenoma koje su stvar kolektivnog pregovaranje I koje je tek pred svima nama, nadam se ovaj put uspješno.

 

– ne navodite ćinjenicu zbog koje je NSPPB H bio protiv prijedloga bivše Uprave. Povećanje plaća za uzvrat podršci I ostanku članova te iste Uprave. U svakoj odluci NSPPBH ima podršku svoga članstva, kao I legitimitet boreći se za njihova prava I štiteći njihove interese. Ako tome nije tako broj članova ne bi rastao, već se smanjivao.

 

S poštovanjem, pametnom doista dovoljno.

 

Milkica Ilijašić

Last modified: 04.11.2019