OPET LAŽI

04.05.2018

NEISTINE I INSINUACIJE NA STRANICAMA SINDIKATA POMORACA  HRVATSKE

S gnušanjem odbacujemo neistine koje su objavljene dana 04.04.2018.g. na službenim stranicama Sindikata pomoraca Hrvatske. Navodi se kako je Sindikat pomoraca nekoliko puta tražio tonsko snimanje sastanka, ali to nisu prihvatili predstavnici drugog sindikata.

 

Moramo napomenuti da na  prethodnom sastanku uopće nije bilo zapisnika, a na sastanku koji se spominje 27. ožujka, gospodin Bulić je izričito  tražio  od Izvršnog direktora za ljudske resurse gosp. Dalibora Čandrlića (što on može i osobno potvrditi, istine radi) da se pozove zapisničar, kako bi se spriječilo predstavnike SPH na iznošenje neistina na njihovim stranicama, koje opet, gle čuda, nitko ne potpisuje, vjerojatno u strahu od odgovornosti zbog napisanih neistina. Sve u svrhu blaćenja NSPPBH kojem članstvo raste, dok je broj članova SPH u opadanju.

 

Moram istaknuti da je u pregovorima za povećanje plaća i potpisivanje Sporazuma otezao jedino SPH. Da nije bilo otezanja sa strane SPH, radnicima bi bile bušte plaća deblje i unatrag nekoliko mjeseci.

 

POŠTOVANE KOLEGE, PREDLAŽEMO DA SE UHVATITE POSLA I SINDIKALNE BORBE ZA PRAVA POMORACA I OSTALIH RADNIKA, A NE DA SE KITITE TUĐIM PERJEM.  ISTO TAKO DA UMIROVLJENIKE POŠALJETE U MIROVINU, A DA VAŠE ČLANOVE IZ JADROLINIJE ZASTUPAJU NJIHOVI AKTIVNI RADNICI. PO SASTAVU VAŠIH PREGOVARAČKIH TIMOVA ISPADA DA SINDIKAT POMORACA HRVATSKE NEMA NI JEDNOG  RADNIKA U JADROLINIJI.

 

Tužno je gledati u što se pretvorio SPH.

 

 

Povjerenik NSPPBH, Nediljko Bulić

 

 

 

 

Split, 05.04.2018

Last modified: 04.11.2019