REAKCIJA NA NEISTINE SPH

05.07.2018

REAGIRANJE NA IZNESENE NEISTINE SINDIKATA POMORACA HRVATSKE

 

 

Poštovane kolegice i kolege,

 

Nezavisni sindikat pomoraca putničkih brodova Hrvatske odgovorno odbacuje i demantira napisane neistinite tvrdnje objavljene na stranicama Sindikata pomoraca Hrvatske, pod nazivom teksta « Kreću pregovori za NKU za hrvatske pomorce na putničkim brodovima i trajektima»

 

Naime, u tekstu se tvrdi « Predstavnici Nsppbh nisu došli na sastanak , iako je isti tri puta odgađan na njihovo traženje »

 

Istine radi, Nsppbh je tražio da se odgodi  prvi najavljeni inicijalni sastanak 14.06.2018, za nastavak pregovora za NKU.

Nsppbh je zatražio odgađanje sastanaka iz razloga što su njihovi pregovarači ujedno i članovi Radničkog vijeća, a u navedenom termin održavanja sastanka za NKU, održavali su se Skupovi radnika Jadrolinije.

 

Gospodin Bulić kao glavni pregovarač, pregovaračkog tima Nsppbh je telefonskim putem razgovarao sa ravnateljem udruge Mare Nostrum, gosp. Sandrom Vidasom, u kojem mu je gosp. Vidas rekao, kako ne može odgoditi sastanak i kako je sastanak zamišljen čisto radi upoznavanja i dogovora  te da se na njemu neće započeti  s pregovorima, a o svemu da će Nsppbh biti obavješten putem zapisnika.

 

Nakon predviđenog datuma 14.06.2018. Nsppbh je saznao da se ipak sastanak nije održao te da je prolongiran za 20.06.2018.g.

 

Na kraju kao što se vidi iz priloženoga niti jedanput nije odgođen sastanak na traženje Nsppbh, a što može potvrditi ravnatelj udruge Mare Nostrom gosp. Sandro Vidas, kao organizator sastanka. Moramo priznat da smo jako razočarani ponašanjem kolega iz Sph, koji na ovaj jeftin način pokušavaju poentirat kod pomoraca iznoseći  neistine. Smatramo da bi i kolegama iz Sph trebalo biti jasno da  pomorci nisu slijepi, a ni glupi, da bi nasjedali na ovakve podvale istrošenog kadra  Sph.

 

Nastavno kolegama iz Sph mora biti jasno da nakon ovakvih podvala moraju bit svijesni budućeg nepovjerenja, obzirom na činjenicu da zajedno moramo sudjelovati u pregovorima i potpisivanju budućeg novog NKU.

 

Nsppbh smatra da ovakvo ponašanje i odnos među sindikatima najviše šteti pomorcima te da je cilj i obaveza svih sindikata da promiču i štite interese radnika, a ne kako je slučaj sada, da  sindikati energiju troše na međusobna prepucavanja.

 

U Šibeniku, 04.07.2018

Last modified: 04.11.2019