Gospodin Mucić nastavlja sa svojim zapažanjima

13.04.2019

OBAVIJEST ČLANOVIMA

 

 

Poštovane kolegice i kolege,

 

Kao i do sada, gospodin Mucić nastavlja sa svojim zapažanjima koje nitko nije u mogućnosti zapaziti osim njega samog. Naime, sukladno Zakonu o radu, članak 153.st. 3. Na sjednicama radničkog vijeća mogu biti nazočni i predstavnici sindikata koji imaju svoje članove zaposlene kod poslodavca bez prava sudjelovanja u odlučivanju.

 

Sam zakon kaže da predstavnici sindikata mogu sudjelovati, što ne znači da moraju , to je stvar isključivi Radničkog vijeća hoće li pozvati predstavnike sindikata ili ne. Kao i do sad Radničko vijeće je na 7. sjednicu pozvalo predstavnike sindikata od kojih su se pozivu odazvali Povjerenik za kopno Nsppbh gosp. Denis Maraš i predstavnik Sph gosp. Dragomir Mucić, dok su se iz Strukovnog sindikata ispričali drugim obavezama.

 

Zašto ovo  pišem?  Pišem iz jednog razloga, jer je gospodin Mucić po tko zna koji put izigrao povjerenje Radničkog vijeća i ostalih kolega iz drugih sindikata s iznošenje razno raznih neistina ili poluistina u svojim bilješkama  sa sastanaka i skupova zaposlenika. Naime,  jučer je na stranicama Sph objavljeno njegovo viđenje i zapažanje sa 7. sjednice Radničkog vijeća, u kojem je opet iznesena nekolicina dezinformacija i neistina, a jedna od njih je i ta, da je od strane Bulića i Maraša kroz negativni kontekst u više navrata spominjana rukovoditeljica agencije (nije poznato koje agencije).

 

Meni osobno nije poznata ni jedna  rukovoditeljica agencije, pa ne znam zašto bi spominjao nekoga kog ne poznajem, osim ako je pisac mislio na voditeljice. Što se tiče voditeljica tu se je raspravljalo o možebitnim propustima voditeljice smjene u agenciji Split, kao što su spomenuti i  neki propusti od ranije za voditeljicu agencije Split, a sve to iz razloga što je jedna od točaka dnevnog reda bila i točka, stanje u agenciji Split.

 

Pod negativnim kontekstima se može  puno toga misliti, a što je nesumnjivo  i bio cilj gospodinu Muciću, poznavajući njegove dosadašnje metode obmanjivanja zaposlenika s prokušanim metodama iz vremena Mraka, zavadi pa vladaj.

 

Postavljam pitanje? Čemu služe bilješke sa sastanka gospodina Mucića?   Obzirom na činjenicu da zapisnike na sjednicama Radničkog vijeća vodi neutralna osoba pravne struke, koju je obavezan omogućiti poslodavac. Većina sastanaka na sjednicama Radničkog vijeća se  snima radi potpunosti zapisnika i  istinitosti izrečenoga.

 

Isto tako svima je poznata činjenica da Sph nema svoje predstavnike u ovom sazivu Radničkog vijeća te da je svih 11. članova Radničkog vijeća s liste Nsppbh. U želji za dobrom  suradnjom između sindikata i radničkog vijeća te u dobroj vjeri je Radničko vijeće poziva predstavnike sindikata na sjednice, a što mu se vraća niskim udarcima ispod pojasa od gosp. Mucića.

                                                                                                                     Stječem dojam da na ovakav način gospodin Mucić želi utjecati na zapisnik i iskriviti istinitost izrečenoga  te umanjiti zasluge onih koji se bore za prava svih zaposlenika, jer čemu inače inače služe ovakve predstave s bilješkama prije objave službenog zapisnika i gle čuda, uvijek ista osoba i iz istog sindikata

 

Kao zamjenik predsjednice radničkog vijeća, ubuduće ću predložiti Radničkom vijeću da se zbog ovakvih situacija te zbog  bilješki i  zapažanja gosp.Mucića, više  ne pozivaju predstavnici sindikata na sjednice Radničkog vijeća.

 

Isto tako zbog ovakvih napis i dopisa gospodina Mucića i Uprava Društva je donijela Novi naputak o objavljivanju na oglasnim pločama, po kojem više sindikati nemaju pravo oglašavati se dopisima prema svim zaposlenicima putem oglasnih ploča.  Zbog takvog ponašanja gosp. Mucića i još nekih pojedinaca iz drugih sindikata,  zaposlenici su ostali uskraćeni za informacije o događanjima u Društvu Jadrolinija sa sindikalnog aspekta, a sindikati su ostali uskraćeni za pravo obavještavanja zaposlenika o svom radu i djelovanju unutar Društva Jadrolinija, a što ste se i Vi kolegice i kolege vjerovatno zapitali  već do sada, obzirom na činjenicu da u zadnje vrijeme ne vidite da se išta oglašava na oglasnim pločama.

 

S poštovanjem,

 

Nediljko Bulić

Last modified: 05.11.2019