Hitan nastavak pregovora o plaćama pomoraca

17.06.2019

Šibenik,17.06.2019

                                                                                                 

                                                                     UPRAVI DRUŠTVA JADROLINIJA

                                                                     N/P Predsjednik Uprave

                                                                     Gosp. David Sopta

 

  

Predmet: Hitan nastavak pregovora pregovarački timova o plaćama pomoraca i početak pregovora  NKU-a, za Hrvatske pomorce u nacionalnoj plovidbi.                     

               

 

Poštovani,

 

Obzirom na protek vremena u kojem se čekalo da prođe natječaj za preostala dva člana Uprave Društva Jadrolinija i obzirom na činjenicu kako natječaj  nije privedeni kraju te se prolongira  na rok ne duži od tri mjeseca, smatramo da nema smisla više čekati i gubiti vrijeme na početak pregovora,  poznavajući dosadašnju praksu kod imenovanja uprava u trgovačkim društvima  RH.

 

 

Iz toga razloga Nezavisni sindikat pomoraca putničkih brodova Hrvatske  predlaže i zahtjeva  u što kraćem vremenskom periodu nastavak pregovora pregovaračkih timova Sindikata i Poslodavca  o plaćama pomoraca. Isto tako predlažemo  da se u što kraćem roku imenuju pregovarački timovi za nastvak pregovora  NKU-a za Hrvatske pomorce.

 

Nezadovoljstvo kod pomoraca je sve izraženije,a sezona je na početku. Vjerujemo da je svima bitno i stalo da su radnici zadovoljni, jer jedino zadovoljan radnik je jamac za još jednu uspješnu sezonu.

 

S obzirom da je na temu plaća pomoraca i pregovora oko NKU-a, već odrađen sastanak te doneseni određeni zaključci, kao i imenovanje pregovaračkih timova, smatramo da je po ovome pitanju sve rečeno te da se sve obaveze proizašle sa tog sastanak moraju i ispoštovati.

 

Isto smo upoznati i s inicjativom  i prijedlog  sindikata za sastanak s upravom na slične teme, ukoliko dođe do realizacije istog sastanka i ukoliko budemo pozvani rado ćemo se odazvati.

 

 

S poštovanjem,

Last modified: 05.11.2019