Prijedlog upravi Jadrolinije

22.11.2019

 

                                                                                                                                                                                                                                                    Split, 21.11.2019

                                                                                                                                                                                                      UPRAVA DRUŠTVA JADROLINIJA

                                                                                             N/P Predsjednik Uprave

                                                                                             Gosp. David Sopta

 

 

PREDMET: Isplata naknade za topli obrok i nastavak zapošljavanja radnika u stalni radni odnos

 

Poštovani,

Od  01. rujna 2019. godine počeo je  važiti novi Pravilnik o porezu na dohodak.

Pravilnikom se uvelo pet novih neoporezivih primitaka, među kojima su i  troškovi prehrane radnika do 5.000 kuna godišnje kao paušalna naknada. Istim pravilnikom je povećan neoporezivi iznos službenih dnevnica sa 170-200 kuna.

Iz toga razloga, a obzirom na još jednu proteklu uspješnu i rekordnu sezonu po broju prevezenih putnika i vozila, smatramo kako su  radnici Jadrolinije (osobito pomorci i šalterski djelatnici) koji su još jednu sezonu izvukli na svojim leđima, zaslužili da osjete i dobiju neke benefite za svoj rad i trud.

Ovim putem Vas pozivamo da donesete odluku o isplati naknade za topli obrok za sve radnike Društva Jadrolinija u visini 5.000 kuna godišnje, također Vas pozivamo da donesete odluku o povećanju službenih dnevnica sa 170-200 kuna.

Također pozivamo Upravu društva da donese odluku o nastavku zapošljavanja pomoraca i radnika na kopnu u stalni radni odnos.

Nadamo se da smo svi svjesni problema novog zapošljavanja, osobito problema zapošljavanja bijelog osoblja na brodovima, ali i ostalih zvanja. Osim plaća koje su najvažniji čimbenik kod novog zapošljavanja, radnicima je izuzetno važna sigurnost kod zapošljavanja tj. zapošljavanje u stalni radni odnos.

Jadroliniji su radnici potrebni i zaista smo mišljenja kako nema nikakvog objektivnog razloga da pomorci i šalterski djelatnici za razliku od ostalih radnika u Jadroliniji čekaju po nekoliko godina na ugovore na neodređeno radno vrijeme te Vas ovim putem pozivamo da nakon uspješno odrađene sezone nagradite svoje radnike sa ugovorima na neodređeno, a što Vas kao poslodavca ništa ne košta, a radnicima i njihovim obiteljima će donijet sigurnost i osmjeh na lice te najbolji poklon za predstojeće blagdane.

Kao i do sada nadamo se Vašem uvažavanju naših  prijedloga, kao socijalnih partnera, te nastavak dobre suradnje na obostrano zadovoljstvo, povjerenje i međusobnom uvažavanje.

S poštovanjem,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified: 22.11.2019