SASTANKA SINDIKATA I UPRAVE 22.04.2020

27.04.2020

                                                                                            Split,25.04.2020

    SASTANKA SINDIKATA I UPRAVE 22.04.2020

 

Poštovane kolege i kolegice,

 

U srijedu 22.04.2020. održan je još jedan sastanak sindikata i Uprave Jadrolinije  u nizu sastanaka koji se održavaju svake srijede u 12.00 sati.Ukratko smo od predstavnika Uprave  obavješteni o svim mjerama koje se provode u cilju sprječavanja negativnih posljedica krize na likvidnost Društva.Drugi tjedan bi se trebale znati informacije o dodjeli potpora Vlade RH za očuvanje radnih mjesta u iznosu od 4000kn po radniku  i o naknadam za profitabilne linije.

Bulić je postavio pitanje 36 šalterskih djelatnika za koje se predlagalo da im se zamrzne radni status na dva mjeseca, odgovoreno je da će Uprava tu odluku razmotrit idući tjedan. Bulić je još jednom napomenuo kako nema potrebe za otpuštanjem i jednog radnika ukoliko Jadrolinija ostvari pravo na potpore za očuvanje radnih mjesta.

Bulić je predložio,a kolege iz ostalih sindikata su i prihvatile da se uputi zajednički dopis Vladi RH u svezi  relaksiranja mjera uz pomorski prijevozu te izrazio bojazan kako će Vlada u najavljenim popuštanjima mjera zaobići pomorski prijevoz što se dalo iščitati iz izjava pojedinih lokalnih stožera.

Također je dodao kako se lokalni otočki stožeri protive ublažavanju mjera za pomorski promet iz razloga štiteći svoje interese očuvanja lokalnih oaza kao mamac za turiste u nadolazećoj sezoni ne mareći za interese kako svih ostalih tako i za interese Jadrolinije.

Kolege iz SSPJ su postavile pitanje isplate putnih troškova pomoraca prilikom ukrcaja. Gosp. Frković je naglasio da će svima biti isplaćeni troškovi za prijevoz. Bulić je napomenuo kako je poslodavac dužan osigurati prijevoz svakom pomorcu prilikom ukrcaja ili iskrcaja s broda ili troškove prijevoza te napomenuo da smo treba voditi računa da netko ne bi iskoristio situaciju za stjecanje osobne koristi.

Kolega Svalina je postavio pitanje kad se može očekivat pokretanje linija i tko bi mogao dati odgovor na to pitanje. Bulić je rekao da je teško  dati  odgovor s obzirom na ponašanje otočkih stožera koji žele sačuvati otoke, po njegovom mišljenju kao svojevrsne zdrave oaze te kako bi se svi skupa trebali suprostaviti takvoj politici uštrb i štetetu Jadrolinije.

U nastavku se kratko spomenulo remonete i smjene pomoraca.

 

NSPPBH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified: 27.04.2020