ZAHTJEV ZA HITNO VRAĆANJE SMJENA NA BRODOVE

15.05.2020

 

Split 15.05.2020

                                                               UPRAVI DRUŠTVA JADROLINIJA

                                                               N/P  PREDSJEDNIKU

                                                               Gosp. David Sopta

 

PREDMET: Zahtjev za hitno vraćanje smjena

 

 

Poštovani,

 

Obavješteni smo od pomoraca i svojih članova sindikata kako se smjene na brodovima provode selektivno po plovnim područjima, što je u suprotnosti sa postignutim dogovorom između sindikata i Uprave Društva.

Prethodno je bilo dogovoreno na zajedničkom sastanku kako će se omogućiti smjene 15-15 isključivo onim brodovima koji imaju lošije uvjete za duži boravak na brodu.

Trenutno imamo situaciju kako potpuno isti brodovi i na istim relacijama imaju različite smjene i kako brodovi koji imaju kuhare i kabine za cijelu posadu imaju redovne smjene 15-15, za razliku od onih koji nemaju.

Također imamo informaciju kako većina brodova u plovnom području Zadra imaju smjene 15-15 za razliku od ostala dva plovna područja, što svakako pozdravljamo i podržavamo, ali sa druge strane smatramo nekorektno i diskriminirajuće za ostale pomorce.

Svjesni smo kako je situacija sa epidemijom virusa prouzrokovala ovakve probleme, ali ova situacija od svih nas zahtjeva socijalnu osjetljivost prema svim pomorcima i problemima sa kojima se suočavaju u poslijednje vrijeme. Isto tako svjesni smo i situacije na pojedinim linijama i brodovima kako su neki pomorci kući i više od 40 dana, a njih 750 od početka krize.

Zahtjevamo od Uprave Društva da se u najkraćem vremenskom roku svim pomorcima  vrate smjene 15-15 ili na staro, kao i prije početka epidemije, što svakako dozvoljavaju i epidemijološke mjere.

U nadi smo i iščekivanju Vašeg žurnog odgovora.

S poštovanjem,

GO NSPPBH

 

Last modified: 15.05.2020