ZAPISNK SA IZVANREDNE SJEDNICE GLAVNOG ODBORA NSPPBH

15.06.2020

                                                                                                             Split  15.06.2020

 

 

         ZAPISNK SA IZVANREDNE SJEDNICE GLAVNOG ODBORA NSPPBH

 

 

 

Danas je održana izvanredna sjednica Glavnog odbora NSPPBH, tema sastanka je bila «odluka o pokretanju sindikalnih mijera u svrhu očuvanja radnih mjesta»

Na sastanku je istaknuto kako se Jadroliniju nije dotakla ni jedna mjera Vlade za očuvanje radnih mjesta i održivost likvidnosti  Društva Jadrolinija.

Također je istaknuta zabrinutost za dobivanje budućih koncesija, obzirom na situaciju u kojoj će se u budućnosti prolongirat  nabavka prijeko potrebnih brodova te će se na taj način  ugroziti konkurentnost, a sa gubljenjem konkurentnosti u pitanje dolaze i radna mjesta.

S obzirom na činjenicu kako su Jadroliniju zaobišle sve mjere Vlade u svezi sa krizom uzrokovanu   koronavirusom i obzirom kako Jadrolinija u budućem razdoblju najvjerovatnije neće moći ispoštovati prethodno dogovoreni sporazum o plaćama pomoraca, Glavni odbor je NSPPBH donio je jednoglasnu odluku o pokretanju prosvjeda 26.06.2020 u Splitskoj Trajektnoj luci, ukoliko se ne potpiše sporazum o plaćama pomoraca najkasnije do 23.06.2020.

Sutra je sastanak svih sindikata sa Upravom Društva te će se nakon sastanka znati dali će se potpisati sporazum o plaćama pomoraca te će se sukladno zaključcima sa sastanka i postupati dalje.

Također je donesen zaključak da se pozove kolege iz SSPJ i SPH da se pridruže  NSPPBH u organizaciji i sprovedbi prosvjeda.

Razlozi za pokretanje prosvjeda je nebriga vlasnika Države za Jadroliniju te izrazito niska primanja pomoraca Jadrolinije.

S poštovanjem,

Zapisnik vodio : Božidar Milić – Tajnik NSPPBH

 

 

 

 

 

 

 

Last modified: 15.06.2020