Prijedlog za održavanje zajedničkog sastanka sindikata

14.07.2020

                                                                                                                                 Split  14.07.2020

 

 

                                                                      STRUKOVNI SINDIKAT POMORACA

                                                                                           JADROLINIJE

 

                                                                      SINDIKAT POMORACA HRVATSKE

 

PREDMET: Prijedlog za održavanje zajedničkog sastanka sindikata

 

Poštovani,

 

Obzirom na ranije dogovoreni sastanak koji se trebao održati 15.07.2020 godine u Zadru, koji je odgođen zbog nemogućnosti sudjelovanja predstavnika Strukovnog sindikata pomoraca  poradi ukrcaja čelnika sindikata na brod, predlažemo da se navedeni sastanak održi u Dubrovniku na trajektu Mate Balota kroz idućih nekoliko dana.

 

Sastanak na navedenom trajektu predlažemo iz razloga što vjerujemo kako se kolege iz SPH, kao i Mi iz NSPPBH  možemo  organizirati i poslati svoje predstavnike na navedeni sastanak, a sve iz razloga  bržeg i efikasnijeg dogovora poradi finaliziranja i usaglašavanja stavova sindikata o budućem izgledu Novog NKU-a.

 

Također smo mišljenja kako nema prostora za veća vremenska odgađanje  oko usaglašavanja mišljenja o budućem izgledu Novog Naciolnalnog kolektivnog ugovora za pomorce kao i svih stavki koje bi trebao isti sačinjavati.

Predlažemo kolegama iz Strukovnog sindikata i SPH da predlože datum i  vrijeme održavanja sastanka u Dubrovniku, kako bi mogli sudjelovati predstavnici i čelnici svih triju sindikata koji djeluju u Društvu Jadrolinja.

Što se tiče stava NSPPBH  o budućem izgledu Novog NKU-a, naš je stav isti i ne promjenjen te smo mišljenja kako se Novi NKU-a mora potpisati u cijelosti, a ne samo Opći dio, kako je to do sada predlagano, kao i da u istome trebaju biti navedene minimalne plaće u skladu sa budućim sporazumom o plaćama pomoraca i formaciski sastavi posada brodova.

S poštovanje,

 

Last modified: 14.07.2020