POZIV NA ZAJEDNIČKI SASTANAK SVIH SINDIKATA

25.09.2020

                                                                                                        Šibenik 25.09.2020

 

 

 

 

                                                                           SINDIKAT POMORACA HRVATSKE

STRUKOVNI SINDIKAT POMORACA JADROLINIJE

 

 

PREDMET:  Poziv na zajednički sastanak sindikata Jadrolinije

 

 

Poštovani,

 

U Dubrovniku dana 21. srpnja 2020. na zajedničkom sastanku triju sindikata doneseno je nekoliko odluka, uz zaključak kako će ne pridržavanje dogovorenih odluka rezultirati sindikalnim akcijama.

Odluke su  bile kako će pomorci uz platne liste za srpanj dobiti i dodatne platne liste s novim izračunom plaća, nastavak pregovora za izradu NKU-a, uz napomenu kako se isti mora potpisati  do 15. rujana 2020. te kako se primjena novog Sporazuma o plaćama pomoraca treba početi primjenjivati najkasnije od 01.10.2020. godine.

Obzirom da se od tri odluke dvije nisu provele do sada, sumnjamo da će i treća, obzirom da je 01. listopada za nekoliko dana. Također nismo dobili nikakav odgovor na zajedničku inicijativu za sastanak na temu NKU-a, koju smo poslali resornom ministru.

Iz razloga svega prethodno navedenoga i obaveza koje proizlaze iz potpisanog Sporazuma u Dubrovniku, pozivamo Vas na hitan zajednički  sastanak koji predlažemo da se održi 30. rujana u Splitu, u prostorijama NSPPBH-a, Ante Petravića 23. s početkom u 11.00 sati.

Na navedenom sastanku trebalo bi po nama dogovoriti akcije koje bi sindikati trebali provesti sukladno potpisanom sporazumu u Dubrovniku.

S poštovanjem,

 

Last modified: 25.09.2020