ISPLATA BOŽIĆNICE ZAPOSLENICIMA JADROLINIJE

24.11.2020

                                                                                                                         Šibenik 24.11.2020

 

–  UPRAVI DRUŠTVA JADROLINIJA

                                                                                                                     Oleg Butković, Ministar pomorstva

                                                                                                                   –  Josip Bilaver, Državni tajnik

 

Poštovani,

 

U ovim teškim i neizvjesnim vremenima te u iščekivanju blagdana mišljenja smo kako su pomorci, šalterski djelatnici i ostali zaposlenici  dali svoj maksimalni doprinos u borbi protiv širenja epidemije bolesti izazvane virusom Covid 19 održanju kvalitete usluge poslovanja Jadrolinije, pritom riskirajući svoje zdravlje i zdravlje svojih obitelji .

Iz toga razloga,  te zbog smanjenih primanja pomoraca tijekom proteklih 10. mjeseci, smatramo kako su pomorci i svi ostali zaposlenici zaslužili da im se isplati Božićnica u minimalnom iznosu od 2000 kn, kao i dar za djecu u iznosu od 600kn po djetetu povodom blagdana Sv. Nikole.

S obzirom kako su  sve aktivnosti unutar Jadrolinije  nastavile kao i u periodu prije nastanka krize uzrokovane  pandemijom  , tj. kupnja novih brodova te  skupe rekonstrukcije istih, smatramo kako se  može iz naći  sredstava  za predložene isplate. Također moramo spomenuti političke odluke koje mnogo više koštaju Jadroliniju i njene zaposlenike od prigodnih nagrada koje se isplaćuju radnicima Jadrolinije.

Dok se ima novca za financiranje povlaštenog prijevoza otočnog stanovništva iz budžeta Jadrolinije, smatramo da se treba i mora imati novca za plaće i ostala prava  i davanja radnicima  Jadrolinije.

 

S poštovanjem

 

 

 

 

 

Last modified: 24.11.2020