ODGOVOR NA DOPIS GOSP.ALJINOVIĆA

14.01.2021

                                                                                                             Split  14.01.2021

 

 

 

ODGOVOR NA NEISTINITE  NAVODE

 

 

Poštovane  kolegice i kolege, i ostali kojima je ovaj dopis upućen

 

Po tko zna koji put NSPPBH je prisiljen pisati dopise iz naslova u svrhu istinitosti izvještavanja naših članova, ali i svih ostalih zaposlenika Društva Jadrolinija.

 

Naime, u dopisu Sindikata pomoraca Hrvatske koji je poslan 13.01.2021.godine brodovima Jadrolinije, Ministru mora, Državnom tajniku za more i Upravi Jadrolinije, iznesena je tvrdanja koja  ne odgovara  istini.

 

  Potpisnik dopisa Nacionalni inspektor SPH  gosp. Antun Aljinović u tekstu navodi  kako mu je drago da su i kolege iz NSPPBH nakon gotovo dva mjeseca prepoznale problem  smjenskog  rada pomorac, što naravno ne odgovara istini, a kao dokaz  tome navodimo  dopis koji je 20.11.2020.godine objavljen na službenim stranicama NSPPBH te poslan Upravi Jadrolinije, pod nazivom “Smjenski rad pomoraca”, u kojem je navedeno kako mali broj brodova ima uvjete za duži boravak posada na istima te se zatražilo preispitivanje odluke smjenskog rada od 30. dana boravka pomoraca na brodu bez smjene. O našem dopisu poslanom  Upravi Jadrolinije 15.05.2020. koji je također objavljen na našoj web stranici  neću niti govoriti .

 

  Također moramo napomenuti kako za razliku od  kolega iz SPH, koje su u  svojem dopisu  od 16.11.2020.ostavili odškrinutu mogućnost poslodavcu za uvođenje smjena 30-30 dana, konstatacijom  da  ako već smjene posada moraju biti svako mjesec dana, predlažemo  Vam da iste budu 15-og u mjesecu ,  NSPPBH nije predlagao nikakva slična rješenja , već je tražio preispitivanje sporne odluke na dobrobit svih pomoraca.

 

    U  telefonskom  razgovoru  sa gosp. Antnom Aljinovićem   ukazao  sam mu na netočno iznesene tvrdnje  iz njegovog dopisa , te ga zamolio da pošalje ispravak  .  Isti  mi se ispričao na propustu  ,  ali je  ispravak odbio poslati ,pa  sam ga  iz tog razloga  ispravak  napisao osobno.

 

 

 

S poštovanjem,                                                                                                            Na znanje:

                                                                    Ministar, gosp. Oleg Butković

Državni tajnik za more, gosp. Josip Bilaver

Last modified: 14.01.2021