TRAŽIMO ODGOVORE GOSP. ALJINOVIĆU

09.03.2021

Šibenik , 08.03.2021

 

                                                                    SINDIKAT POMORACA HRVATSKE

                                                                  Gosp. Antun Aljinović-nacionalni inspektor

 

 

Poštovani  gospodine Aljinović

 

 

Čitajući Vaše  “OTVORENO PISMO NEDILJKU BULIĆU “ u kojem ste utvrdili da nije gospodin vrijedan  poštovanja  te da iznosi laži i neistine,   ostao sam zapanjen Vašim tvrdnjama  , te  se  našao u dubokoj nedoumici . Moja saznanja su ponešto drugačija  ali izgleda i ne potpuna ,pa “Vas “ kao poštovanog gospodina pozivam da mi odgovorite na pitanja  s pomoću kojih bi stekao bolju predodžbu o tome što se upravo događa u Jadroliniji.

 

  1. Dali je istina da su se glavni tajnik SPH, gosp. Neven Melvan i predsjednik uprave Jadrolinije gosp. David Sopta krajem prošlog mjeseca u Rijeci održali  zajednički sastanak?  Vi bi kao Nacionalni inspektor  SPH trebali biti upoznati sa tim.,a ako niste ne trebate odgovoriti na slijedeća dva pitanja.
  1. Što je bila tema zajedničkog sastanka ?
  1. Tko je posredovao u organizaciji sastanka i zašto?
  2.  Zašto pregovarački odbori ostala dva sindikata nisu upoznati sa održavanjem sastanka ?
  1. Zašto navedeni sastanak iako je bio u najavi nije odradio  predsjednik pregovaraćkog odbora  za             NKU i  shodno prijašnjem dogovoru o istome obavijestio ostale  pregovaračke odbore?
  2. Zašto se odustaje od Sporazuma o plaćama ? (doznajem na rivi u Šibeniku ).
  3. Hoće li se potpisivanjem novog NKU sa trenutnom minimalnom plaćom u RH pogodovati konkurenciji, koja bi novonabavljenim katamaranima i  brodovima Jadroliniji dobila linije na koncesijskim natječajima?
  1. Hoće li se potpisivanjem NKU sa minimalnom plaćom korigirati plaće prema koeficijentima , i ako hoće (a sigurno neće )  tko e najviše profitirati time ?

 

Glede  Vašeg navoda  kako NSPPBH  želi opstruirati pregovore za NKU, moram kazati da smo 20.01 2021. uputili poziv za nastavak pregovora , a na  poziv gosp. Svaline nije odgovoreno zbog mog propusta , za koji sam se ispričao, a gosp. Bulić je  o tome razgovarao  nekoliko dana prije mog dopisa sa gosp. Svalinom  telefonski .

U svakom slučaju NSPPBH   neće potpisati nikakav  NKU   koji  bi bio nepovoljan za  pomorce Jadrolinije  kao i za  opstanak Jadrolinije , a  ako ostali sindikati u Jadroliniji to žele  neka izvole. Što se tko dogovarao bez nas, nas ne zanima .

 

.

Last modified: 09.03.2021