SASTANAK SINDIKATA

10.05.2021

                                                                                                             Split  10.05.202

 

PREDMET: Sastanak sindikata

 

Poštovani,

 

NSPPBH je suglasan sa vašim prijedlogom za sastanak u utorak u 11.00 sati, ured NSPPBH, Ante Petravića 23. Split.

 

Istina je da sam Ja, Nediljko Bulić  na sastanku, koji je održan 31.03.2021. u prostorijama NSPPBH u Splitu, vama dao informaciju sa sastanka sa Ministrom Butkovićem. Na navedenom sastanku uz mene i kolegu Beroša sudjelovao je i Krešimir Sever, predsjednik NHS-a.  Na istome je Ministar obećao kako će pomoći pogurati sve skupa kako bi se osigurala potrebna sredstva za potpisivanje Novog NKU-a.

 

NSPPBH ima samo  jedan objavljen dopis od prije nekoliko dan, da se utvrdi istina pogledajte F4B program u rubrici sindikati i tamo će te vidjet objave koje su objavljene kako slijedi:

 

SSPJ 31.03. 2021. pod nazivom teksta Uskrsnica

SSPJ 20.04.2021.  pod nazivom teksta Odbijenica

NSPPBH 21.04.2021 pod nazivom teksta  Sramota

Ako Laže koza nije slomljen rog.

 

Uvaženi kolega Srzentiću 02.04.2021. vi ste poslali poziv na sastanak sa Upravom i to nitko ne spori, ovdje je sporno što SSPJ i SPH nisu odgovorili na prijedloge NSPPBH za Novi NKU-a, sukladno dogovorenom  roku od tjedan dana.

Moram vam napomenuti kada već manipulirate sa pozivom od 02.04. da nitko od Uprave nije u pregovaračkom timu za NKU, članovi pregovaračkog tima Poslodavca su vama jako poznati, kako ne bi bilo zabune mogu vam ih  i navesti, a dobili ste njihova imena kao i  svi ostali službeno.

Pergovarači Jadrolinije su Ana Klarić, Riano Bukša i Ognjen Koludrović, znači nitko od Uprave.

 

Uvaženi kolega Srzentiću predstavnici NSPPBH ne idu na put kako bi im stražnjica vidjela puta ili kako bi dobili službenu dnevnicu.  Kad predložite konkretno sastanak sa jasnim točkama dnevnog reda, koje su bitne za prava i položaj radnika, rado ćemo se odazvati na takav sastanak. Konkretno vi ste predložili sastanak sa Upravom bez teme i dnevnog reda, tako se ozbiljni socijalni partneri ne ponašaju. Nećemo valjda u Rijeku na sastanak sa Upravom da ih pitamo kako su ili da popijemo kavu sa njima, predstavnici NSPPBH ne pate od ničije pažnje niti su željni nečijeg društva. NSPPBH ima korektan odnos sa Upravom Društva, onakav kakav i trebaju imati socijalni partneri i poslodavci. Možda vi imate sredstava (novaca) za odlazak na sastanke bez jasnih ciljeva i tema, NSPPBH nema, a kad bi i imao ne bi išao, jer se ponašamo odgovorno sa sredstvima koja su nam povjerena od strane našeg članstva.

 

Sastanak sa Upravom se može organizirati isključivo na zajednički prijedlog tri sindikata  te sa jasnim i prethodno usuglašenim točkama dnevnog reda i vremenom održavanja.

Last modified: 10.05.2021