Svim radnicima Jadrolinije izađimo na izbore za R.V

19.05.2021

 

   Poštovani pomorci i radnici Jadrolinije

 

  Ovim putem pozivamo Vas da se u što većem broju odazovete na izbore za RADNIČKO VIJEĆE, koji će se održati  u utorak 25.05.2021. godine.

Izbori se provode kao i svih dosadašnjih godina u prostorijama poslodavca na brodovima i u agencijama.

  U prošlom sazivu radničkog vijeća NSPPBH je imao svih 11. članova radničkog vijeća. O radu prošlog saziva radničkog vijeća najviše mogu reći oni pomorci i radnici koji su se iz bilo kojeg  razloga našli u problemima. Naši predstavnici su bili uvijek dostupni svakom radniku 24 sata dnevno. Vjerujemo kako je većina Vas  pratila naš rad putem dopisa koji su objavljivani na oglasnim pločama poslodavca i na našoj web stranici . Znamo kako su na nekim brodovima    naši dopisi završavali  u košu, kako radnici i pomorci ne bi bili upoznati sa našim radom, ali to neka ide na dušu onima koji su to činili.

 

  Svi ste svjedoci kako smo prije pojave epidemije Koronavirusa, točnije u 2019. godini, po prvi puta u dugoj povijesti Jadrolinije dobili uskrsnicu, a uz uskrsnicu i regres, božićnicu i nagradu. Također , unatoč krizi i padu prihoda većem od 50%, u 2020. godini je zalaganjem radničkog vijeća i predstavnika radnika u Nadzornom odboru isplaćen je regres i božićnica.

 

  U periodu dužem od trideset godina visina koeficijenata se nije mijenjala pomoćnom osoblju, radnicima u održavanju i šalterskim djelatnicima, a što je konačno napravljeno na prijedlog Radničkog vijeća 2019. godine. U isto vrijeme su se rješavale plaće pomoraca, što je dosta kompleksnije pitanje, iz razloga što su plaće pomoraca vezane NKU-a. Sada smo gotovo sto posto uvjereni kako će se do početka turističke sezone pronaći rješenje i za konačno rješavanje problema plaća pomoraca, a sve to sukladno  dogovoru sa resornim ministrom, koji je dao čvrsta jamstva  za  pronalaženje  financijskih sredstava do početka ove sezone, u što čvrsto ovaj put i vjerujemo!

 

  Također moramo podsjetiti kako se radničko vijeće i predstavnik radnika u Nadzornom odboru u početku krize uvjetovane koronavirusom u dva navrata obratilo pismenim putem predsjedniku Vlade RH, za očuvanje radnih mjesta u Jadroliniji. Isto tako i sada predstavnik radnika u Nadzornom odboru Jadrolinije gosp. Nediljko Bulić, na sjednicama Nadzornog odbora  žestoko se u dva navrata  usprotivio prijedlozima  za smanjivanje plaća radnicima Jadrolinije.

 

  Iz objavljene liste kandidata NSPPBH za radničko vijeće, svima je jasno i vidljivo kako smo prilikom sastavljanje liste kandidata za radničko vijeće prvenstveno vodili računa o kvaliteti kandidata.

  Isto tako sukladno Pravilniku O postupku izbora radničkog vijeća članak 7. stavak 4, prilikom sastavljanja liste kandidata vodili smo računa o ravnopravnoj zastupljenosti svih organizacijskih jedinica i skupina radnika ( po spolu, dobi, stručnoj spremi i poslovima na kojima rade).

  Imamo znanje i iskustvo, pred nikim nismo mali i ponizni, kada su u pitanju prava radnika.

Predstavnici NSPPBH su oni koje se sluša i uvažava, nitko na odluke predstavnika NSPPBH   ne može utjecati, niti ih može netko na bilo koji način zastrašiti ili potkupiti  , mada bi to neki žarko željeli.

 

  Predstoji nam borba za opstanak Jadrolinije i očuvanje radnih mjesta, a za tu borbu je potrebno mnogo znanja i hrabrosti. Mislim kako će te  Vi kolege pomorci i radnici Jadrolinije prepoznati tu snagu u listi kandidata NSPPBH kao i u našem nositelju liste Nediljku Buliću.  

   VJERUJEMO  KAKO STE PREPOZNALI NAŠ DOSADAŠNJI RAD I TRUD TE KAKO ĆE TE IZAĆI NA IZBORE 25.05.2021. U ŠTO VEĆEM BROJU  I  DATI SVOJ GLAS ZA LISTU KANDIDATA NSPPBH I NOSITELJA LISTE NEDILJKA BULIĆA.

 

S poštovanjem,

Glavni odbor NSPPBH

Last modified: 19.05.2021