NAKNADA ZA GODIŠNJI ODMOR

25.06.2021

                                                                                                     Šibenik  25.06.20211

                                                                       UPRAVA DRUŠTVA JADROLINIJA

                                                                       N/P PREDSJEDNIK

                                                                        Gosp. David Sopta

 

PREDMET: Isplata naknade za godišnji odmor

 

Poštovani,

 

   S obzirom na popuštanje mjera i na početak po svemu sudeći uspješne  turističke sezone, vjerujemo kako se svi  skupa veselimo svakom putniku i vozilu koji uđe u Hrvatsku preko graničnih prijelaza. Također vjerujemo kako će ova sezona biti vjetar u leđa Jadroliniji i svima njenim radnicima za povratak na staro, odnosno na sve ono što su radnici Jadrolinije osjetili na svojim primanjima tijekom rekordne 2019. godine.

 

  Kao i svih godina do sada djelatnici Jadrolinije svaku su sezonu odradili  savjesno i odgovorno bez obzira na  rad na vrućinama  te rada sa tisućama putnika.

   Iz razloga svega prethodno navedenoga NSPPBH smatra kako su pomorci i ostali radnici Jadrolinije zaslužili nagradu u obliku naknade za godišnji odmor u iznosu od 2.000 kn. Naknada u iznosu o 2.000 kn nije  značajan iznos koji bi opteretio   financijsko  poslovanje  Jadrolinije, a  mnogo bi značio radnicima Jadrolinije.           Navedenim  iznosom  pomorci i radnici Jadrolinije mogli bi sa svojim obiteljima bar na nekoliko dana između smjena  priuštiti odmor   kako bi lakše  odradili buduće obaveze  koje  ih još čekaju do kraja sezone. Isto tako vjerujemo kako je i poslodavcu u interesu da su im radnici  zadovoljniji i produktivniji u izvršenju svojih radnih obaveza, a na korist i zadovoljstvo  putnika.

    Zbog gore navedenog predlažemo Upravi Jadrolinije da se danas na svjetski dan pomoraca prisjeti svojih pomoraca i ostalih djelatnika   i donese  odluku o isplati naknade za godišnji odmor (regres)  u iznosu od 2.000kn.

 

Nadamo se kako će te uvažiti i prihvatiti naš prijedlog na obostrano zadovoljstvo.

 

S poštovanjem

Last modified: 25.06.2021