IZBORI ZA PREDSTAVNIKA RADNIKA U NADZORNOM ODBORU

03.09.2021

 

     IZBORI ZA PREDSTAVNIKA RADNIKA U NADZORNOM ODBORU

 

Poštovani članovi,

 

Pozivamo Vas da se  odazovete i izađete na izbore za predstavnika radnika u Nadzornom odboru Jadrolinije, koji će se održati u ponedjeljak 13.09.2021. godine. Rezultat ovih izbora  neće samo odlučivati o kandidatu koji će tamo sjediti u naredne četiri  godine, odlučivat će i o budućnosti Jadrolinije i njenih zaposlenika.

Kandidat Radničkog vijeća i NSPPBH je dosadašnji predstavnik radnika u Nadzornom odboru  gosp. Nediljko Bulić.

Gosp. Bulić nije slučajno kandidiran , radi se o kandidatu koji je 28. godina zaposlenik Jadrolinije od toga kao pomorac 23. godine na poslovima maladića kuhinje do vođe palube, koji je suosnivač NSPPBH, koji je sada četvrti put u sazivu Radničkog vijeća i koji je 5. godina  predstavnik radnika u Nadzornom odboru. Radi se o kandidatu  koji se ne može potkupiti niti  zastrašiti od bilo koga. Također se radi o kandidatu koji ima veliko iskustvo i znanje, a usudili bi se reći i autoritet u Nadzornom odboru  Jadrolinije. Bulić ima najveću  podršku pomoraca i radnika u Splitskom plovnom području iz jednostavnog razloga, iz razloga što ga pomorci i radnici znaju i poznaju, znaju tko je i  kakav je, znaju da je uvijek spreman svima i  u svako vrijeme pomoći, znaju kako je njegov  telefon uvijek dostupan za sve radnike, znaju da ne gleda na  sindikalnu pripadnost kada je radniku potrebna pomoć.

Prisustvo  gosp. Bulića  u Nadzornom odboru Jadrolinije je nepremostiva prepreka pojedinim grupacijama  i njihovim satelitima unutar Jadrolinije  koji ga  nastoje pod svaku cijenu  oblatiti i ukloniti  kako bi mogli nesmetano ostvariti svoje ciljeve i planove, ne mareći pritom za posljedice i sudbinu  pomoraca i djelatnika na kopnu. Pogotovo u nadolazećem razdoblju koncesijskih natječaja (2023) za većinu linija koje Jadrolinija održava, koje su garancija za opstanak i budućnost Jadrolinije.

Podsjećamo kako se Bulić svojim zastupanjem i zalaganjem za radnike u Nadzornom odboru izborio da radnici  uz regres i božićnicu ostvare  pravo na uskrsnicu i nagradu za uspješno poslovanje. Također se uz jamstvo MMPI izborio za dodatnih 20. miliona kuna za plaće pomoraca u novom NKU, te povećanje najnižeg koeficijenta  sa 1.0 na 1.72 i usklađivanje sa minimalnom plaćom u RH. Također se svojom upornosti i borbom u MMPI  izborio  za konačno povećanje koeficijenta pomorcima  8%  te za naknadu  radnicima na kopnu za topli obrok u iznosu 416 kn . U tijeku su pregovori za naknadu za povlašteni prijevoz radnika, što je pred finalizacijom. U dva navrata 2021. godine  svojim djelovanjem u NO Jadrolinije  spriječio je smanjenje plaća zaposlenika 20%. Zalaže se  za revitalizaciju interventnih radionica, manje troškove tehničkog održavanja, transparentnoj nabavi te veći angažman pomoraca u remontima brodova.

POŠTOVANE KOLEGE I KOLEGICE AKO ŽELITE DA NASTAVIMO OVAJ DOBAR UZLAZNI TRENAD POVEĆANJA PRAVA I PLAĆA POMORACA I RADNIKA JADROLINIJE, IZAĐITE NA IZBORE 13. RUJNA 2021 I DAJTE SVOJ GLAS NEDILJKU BULIĆU KOJI IMA ISKUSTAV, ZNANJA I HRABROSTI TE ZNA KAKO DALJE.   HVALA!!!

Last modified: 03.09.2021